Formula 1 dzinēju ražotāji uzskata, ka “Honda” kompānija, kas ienāks čempionāta ar 2015.gada sezonu, iegūs negodīgas priekšrocības.

Japāņu kompānija ar saviem jaunajiem V6 motoriem debitēs gadu vēlāk kā pārējie konkurenti un sadarbosies ar “McLaren” komandu, kas nākamgad joprojām izmantos “Mercedes” dzinējus. Tostarp esošie dzinēju ražotāji “Mercedes”, “Ferrari” un “Renault” ar saviem jaunajiem diznējiem trasē dosies jau pēc meneša.

Esošiem dzinēju ražotājiem ar nākamā gada 28.februāri dzinēji ir jāiesaldē pirmā attīstības stadijā un līdz ar to zināmās jomās nedrīkstēs veikt uzlabojumus, ja vien to nediktē jaudas agregāta izturības uzlabošanas nepieciešamība. Tajā pašā laikā “Honda” kompānija nebūs pakļauta šai attīstības iesaldēšanai un sezonas gaitā varēs turpināt attīstīt savu motoru, reaģējot uz savām vai konkurentu kļūdām.

“Mēs daudz esam runājuši par šo lietu ar cietiem dzinēju ražotājiem, tomēr neesam atraduši piemērotu risinājumu,” paziņoja “Ferrari” komandas boss Stefano Domenikalli. “Mēs nevaram piespiest arī “Honda” iesaldēt sava dzinēja attīstību, jo tas vēl nav reģistrēts un turklāt šāda rīcība varētu atbaidīt citus dzinēju ražotājus, kas iespējams vēlētos ienākt Formulā 1.”

“Tomēr mēs apzināmies, ka japāņu kompānija varēs baudīt milzīgas priekšrocības, jo spēs pielāgot savus dzinējus un reaģēt uz problēmām visas nākamās sezonas gaitā, kamēr mēs nevarēsim neko darīt šajā sakarā,” skaidroja Domenikalli.

1 KOMENTĀRS

  1. o ho. shito nezinaaju ka iesaldees pavisam jaunus un karstus motorus. bet ja nu kaadam razhotaajam buus izdevies daudz labaaks motors nekaa konkurentiem? pat dubultie punkti tad nenodroshinaas showu liidz sezonas beigaam.