Austrālijas GP ieraudzīsim ne tikai jaunas mašīnas, bet arī pilnīgi jauno riepu piedāvājumu – “Pirelli” riepu ražotājs šogad piedāvās krietni iztūrīgas riepas.

Ņemot vērā daudz nezināmos, ko radījusi jauno tehnisko noteikumu interpretēšana, “Pirelli” šogad nolēmuši izmantot konservatīvu stratēģiju un neaizrauties ar pārāk neizturīgām riepām. Turklāt iespaidīgie jauno dzinēju griezes momenta parametri liek papildus slodzi uz riepām, tādēļ šāds “Pirelli” solis ir ļoti pamatots.

Ja runājam par pirmo posmu un Melburnas trasi, kura pirmo reizi Formula 1 kalendārā parādījās 1996.gadā, tad tā parasti ir ļoti slidena ar zemu saķeres līmeni. Tas palielina riteņu izslīdēšanas iespējas un palielina nodilumu.

Bremzēšana ir cits svarīgs faktors Melburnā – varākās vietās bremzēšana ir ļoti smaga un pārslodzes sasniedz 5G. Tas var izraisīt riteņu nobloķēsanu un ‘caurumu’ izdedzinēšanu riepās, kas savukārt veicina nevienmērīgu nodiluma veidošanos un rada papildus vibrāciju.  Turklāt šogad tiek izmantota elektroniska bemzšu sistēma, kas pielāgo bemzēšanas spēkus aizmugurējiem riteņiem, kompensējot ERS sistēmas darbību, kas savāc kinētisko enerģiju no aimugurējās ass.

Melburnas trasē ir deviņas vietas, kur tiek izmantota ‘pilna gāze’ un piloti vēlēsies liekt lietā visus 760 zirgspēkus – arī tas var darīt papildus riteņu izspolēšanas draudus.

Šajā sezonā Formulā 1 ir samazināts aerodinamiskais piespiedējspēka līmenis, kā rezultātā formulas vairāk saslīdēs līkumos un tādejādi nevienmērīgi deldēs riepas. No otras puses pirmssezonas testi parādīja, ka neskatoties uz piespiedējspēka zudumu, riepu nodiluma līmeņi ir samazinājušies.

Melburnas trasē lielāka slodze būs kreisajai aizmugurējai riepai, jo trasē ir 10 labējie un seši kreisie līkumi. Garenvirziena spēki, kas darbosies uz riepām, būs ievērojami lielāki par sānu jeb laterālajiem spēkiem.

Pērn Melburnā uzvaru izcīnīja Kimi Raikonens, kurš startēja no septītās vietas startā un izmantoja divu boksu apmeklējumu stratēģiju: “Lotus” pilots startēja ar supermīkstā sastāva riepām, bet tad aizvadīja divus nogriežņus ar mīkstā sastāva riepām. Tieši stratēģija un “Lotus” spēja ilgāk pie dzīvības uzturēt riepas atnesa uzvaru somam, jo sekojošie seši piloti izmantoja trīs boksu apmeklējumu stratēģiju.

“Mēs Melburnā sagaidām divus līdz trīs boksu apmeklējumus arī šogad,” paziņoja “Pirelli” sporta boss Pols Hemberijs. “Krietni precīzākas prognozes mēs varēsim izdarīt pēc pirmajiem treniņiem, jo pirmā sezonas sacīkste vienmēr ir ļoti neprognozējama, bet šogad tas ir jūtams vēl vairāk kā citus gadus.”