Luiss Hamiltons izcinīja uzvaru pirmajā 2014.gada sezonas kvalifikācijā, kamēr vietējiem līdzjutējiem milzīgu prieku sagādāja Daniels Rikjardo, kurš ar “Red Bull” spēja kvalificēties pirmajā starta rindā.

Pirmajā treniņu sesijā ātrāko apļa laiku uzrādīja austrālietis Daniels Rikjardo, kurš līdzīgi  kā vairums citu pilotu izmantoja sesijas sākumu sausā trasē. Tikmēr neveiksmes piemeklēja “Lotus” pilotus – Pastors Maldonādo vispār nespēja uzrādīt lidojošo apli, jo kļūdījās un izbrauca no trases, bet vēlāk sākās lietus. Savukārt Romēnam Grožānam atkal bija pamatīgas problēmas ar ‘brake-by-wire’ sistēmu un francūzis palika lēnākais. Izstājās arī Čiltons, Bjanki (abi “Marussia”), Gutjeress (“Sauber”) un Ēriksons (“Caterham”), kamēr otrs “Caterham” pilots Kamui Kobajaši iekļuva otrajā kvalifikācijas kārtā.

Otrā treniņu sesija sākās slapjā trasē un vairums pilotu devās Albertparka trasē ar pārejas tipa lietus riepām. Pēc pirmās ātrāko apļa laiku sērijās vadībā atkal nostājās Daniels Rikjardo, tomēr ņemot vērā, ka lietus pierima, piloti pēdējās minūtēs ar jaunām pārejas tipa lietus riepām varēja uzlabot savus rezultātus. Pusminūti pirms sesijas izskaņas avāriju piedzīvoja Kimi Raikonens, kurš palika tieši trases malā un nācās izkārt dzeltenos karogus, kas liedz ievērojami uzlabot savus rezultātus vairākiem pilotiem, kuri vēl nebija paguvuši veikt izšķirošo lidojošo apli. Viens no tiem bija Sebastians Fetels, kurš palika tikai 13.pozīcijā, kamēr viņa komandas biedrs Rikjardo otrajā sesijā uzrādīja otro labāko apļa laiku. Aiz svītras kvalifikācijas sesijā palika arī Peress, Batons, Zutils, Kobajaši un pieminētais Raikonens.

Pirms izšķirošās kvalifikācijas kārtas lietus atsākās un vairums pilotu, izņemot Alonso, pirmajam lidojošajam aplim devās trasē ar lietus riepām, kuras izšķirošajiem mēģinājumiem nomainīja pret pārejas tipa lietus riepām. Dažas sekundes pirms sesijas beigām avāriju piedzīvoja Daņila Kvjats, tomēr tas netraucēja vadošajiem pilotiem pabeigt savus lidojošos apļus. Pēdējie savus lidojošos apļus veica Rikjardo un Hamiltons, kuri abi nostājās pirmajā starta rindā un austrāliešu līdzjutēji ‘juka prātā’, sajūsminoties par “Red Bull” pilota panākumu. Trešais palika Rosbers, bet viņam blakus stāsies Kevins Magnusens – “McLaren” debitants. Trešajā rindā Alonso ar Verņē, kurš tiek uzskatīts par lietus speciālistu. Valteri Botass izcīnīja 10.vietu, tomēr 5 starta pozīciju soda dēļ par pārnesumu kārbas maiņu, startēs no 15.pozīcijas.

Austrālijas GP – starta kartība

Rinda 1 1. Lewis Hamilton 1’44.231
Mercedes
2. Daniel Ricciardo 1’44.547
Red Bull
Rinda 2 3. Nico Rosberg 1’44.595
Mercedes
4. Kevin Magnussen 1’45.745
McLaren
Rinda 3 5. Fernando Alonso 1’45.819
Ferrari
6. Jean-Eric Vergne 1’45.864
Toro Rosso
Rinda 4 7. Nico Hulkenberg 1’46.03
Force India
8. Daniil Kvyat 1’47.368
Toro Rosso
Rinda 5 9. Felipe Massa 1’48.079
Williams
10. Jenson Button 1’44.437
McLaren
Rinda 6 11. Kimi Raikkonen 1’44.494
Ferrari
12. Sebastian Vettel 1’44.668
Red Bull
Rinda 7 13. Adrian Sutil 1’45.655
Sauber
14. Kamui Kobayashi 1’45.867
Caterham
Rinda 8 15. Valtteri Bottas* 1’48.147
Williams
16. Sergio Perez 1’47.293
Force India
Rinda 9 17. Max Chilton 1’34.293
Marussia
18. Jules Bianchi 1’34.794
Marussia
Rinda 10 19. Marcus Ericsson 1’35.157
Caterham
20. Romain Grosjean 1’36.993
Lotus
Rinda 11 21. Pastor Maldonado No time
Lotus
22. Esteban Gutierrez* 1’35.117
Sauber

1 KOMENTĀRS

  1. incanta kval.lietus apstaakljos vareetu likties ka priekshrociiba ir pieredzeejushajiem pilotiem. bet nee. Q3 pilns ar jaunajiem. tas priecee.

    zheel Raikonena un Fetela, bet gonkaa abi sanjemsies. riktiigi iespaardiija Brandla komentaars peec Raiko avaarijas: “It is a best thing you can do to that front end of the car. It is so agly”.:D gluzhi manas domas. un varbuut Jaanis Bresis ar saak paardomaat.

      • Bresiit, kaapeec tev ir gruuti pienjemt ka shiigada Ferrari daudzu skatiijumaa ir negliits? ne es viens to saku. aarzemju formos sarkanaa kuprvalja kritika ir veel skarbaaka.

      • turies ciet godam.visneglitakaa ir caterham un toro roso. un neaizmirsti ka mercedesa purngali gandriz ir liidziigi ar ferrari. ta vis kopuma vienaads. man vecit tu esi saindeejis sev praatu ar to jociigu faneshanu!!!! viss tev nepatiik,tas tev nepatiik. zini ko runaa vesels,es labaak paslinkoshu ar to rakstiishanu,jo lai tev delj teviim tereet laiku,un domashanu,nav veerts. ej tu kakta un fano pa savu mercedsu un pirksteli cik uziet. tu jau esi tad ka tev pat cilveeki nepatiik,KUAT ARI TU VINJUS NEPAZIISTI.

      • izguli pohu un peec tam izlasi ko pats esi saraxtiijis 🙂 “tu jau esi tad ka tev pat cilveeki nepatiik,KUAT ARI TU VINJUS NEPAZIISTI.” nu izcili logjisks teikums!,:D taa pat kaa nomaacoshaa doma ka mashiinas skaistumu nosaka tikai purngals.

  2. Pretēji gaidītajam – nekādu pārsteigumu.
    Rikjardo 2 vs Fetels 13? Gan jau RB gāja uz nelielu risku un uz abām formulām iemēģināja atšķirīgus “uzlabojumus”, iespējams, arī atšķirīgus regulējumus (slapjam/sausam laikam), kā arī, nenoliedzami, Sebs izjūt ievērojamu psiholoģisko spiedienu, kamēr Rikjardo viss pie kājas, jo viņš šo spēlīti sāk no “nulles”.
    Lotusi – jāpriecājas, ka šī komanda vispār taisās rīt iziet uz starta. Pārlieku smagas finansiālās problēmas šos vajā. Arī tā nebeidzamo melu ēna par Enstonas komandu jau ilgstoši neizklīst.

    Alonso, šķiet, pēdējo gadu laikā ir tik ļoti saaudzis ar ~5. starta vietu, ka nepakam nebūtu gatavs to iemainīt pret kādu citu. Arī tā savādā riepu stratēģija Q3… Apmānīja tikai pats sevi.

    Merši… nu, to jau mēs no tiem arī gaidījām.

    Kimi. a kam negadās? 🙂

    Kobajaši ar keiteramu gan nedaudz pozitīvi pārsteidza. Un ne jau pilots. Japānis vienmēr ir bijis mudīgs.

  3. Āri Plūģi – nah ma te jaalasa Tavi entie bezjeedziigie un iedomiigie komentari?!?! Tu patiesaam esi idiots vai arii taadu teelo tikkai?? Neesii kko sadomaajies par sevi?!?! Beidz te piesmirdinaat gaisu!!!!

  4. Interesanti, ka ātrākais aplis šī gada Austrālijas GP kvalifikācijā (galējos rezultātos) pieder Maksam Čiltonam (1’34.293s), kurš savu rezultātu uzrādīja vēl sausā trasē. Pole laiks par ~10s lēnāks.

    Tikmēr Williams paziņoja, ka slapjā trasē mašīna nav tik paklausīga, kā bija sausā trasē un tas izskaidro Masas 9.vietu un Botasa 10.vietu (pēc soda 15.)

    Red Bull apstiprināja, ka Fetela apli izbojājusi programmatūras kļūme un pie vainas esot nojūdzies sensors, kas licis dzinējam nomest jaudu un formula turklāt kļuvusi nevadāma.

    Hamiltonam tas bija 32.pole karjerā. Mercedes komandai tas bija 18.pole pastāvēšanas vēsturē, bet Mercedes dzinējam jau 103.pole!

  5. hmmm,… ja tu buutu noraadiijis kura rindkopa noraada uz iedomiibu, un kura smird, tad tavaa zhultspilnajaa komentaaraa iespeejams buutu veerts ieklausiities.

    tukshi un nepamatoti apvainojumi diemzheel noraadiitu ka idiotos vien esi pats.

      • es priekshroku dotu gangnam staylam 😛

        un jaa man patiik. patiik shiigada F1 jaunaa skanja. patiik Willjamsa Martini kraasas. bet par visu vairaak patiik lielaa iespeejamiiba uz aizraujoshu sezonu.

        a par cilveeku nepatikshanu, savos izcili konstrueetajos teikumos, gan nemurksnii. tu mani arii nepaziisti.

      • nu F.Alonso tu ari nepaziisti, un Z.Vilanevu ari nepaziisti.tapeec pats rakstu un doma pareizi:D tad es nemurksninaashu:D salidzini ar Biogas ,kas izteicaas tieshaam zoliidi.bet tu kliedz un tik atklaati.ka mazs berns.

    • Pilns RUBULIS Tu tocna neesi! Noraadu Tev, ka katraa Tevis raxtiitajaa vaardaa iedomiiba ir paari paareem, liidz ar ko katrs Tevis raxtiitais vaards ir ar nelabu smaku! Ok, es pat pienemu, ka Tu mani atklaati nosauci par idiotu, jo skaidrs, ka taa domaa tikai Tu… Savukaart visi paareejie te to pasu domaa par tevi, taa kaa izdari secinaajumus… kaut gan, nav jeega, jo atkal kkas tuuliit saaks smirdeet no Tavas puses… Es Tevi par idiotu nesaucu… Ja Tu prastu uzmaniigaak lasiit, tad piefikseetu, es tikai uzdevu jautaajumu Tev… Principaa ir skaidrs, ka Tu esi tas izcili drossirdiigaa dzeka tips, kuram vienmeer taisniiba, esi nevainojams un visi citi ir vainiugi pie visa, tikai ne tu… tas ko varu par tevi pateikt ir, ka vismaz seit, virtuaalajaa videe tu izskaties vnk vairaak nekaa nozeelojams… tas taa, viegli izsakoties! Un vispaar – kur skataas admini, pielaujot saadas provokaacijas Ā.Plūģa izpildiijumaa, kaa rezultaataa veidojas siis pilniigi liekaas konfrontaacijas?!?

  6. Abiem iekarsušajiem kungiem (Ārim un Jānim) ieteiktu nomierināties, sākt runāt par tēmu un iztikt bez jebkāda veida diskriminācijas, provokācijas un aizvainojuma. Esat soli no robežas, aiz kuras sākat traucēt pārējiem un tiksiet bez apžēlošanas iespējam banoti (IP, sociālo tīklu profili). Atbildēt uz šo ziņu nav nepieciešams – nav vajadzīgi attaisnojumi un ‘kurš pirmais sāka’ meklējumi.

      • muus riktiigi saraaja. jaabeidz par to Ferrari diskuteet. man vinjsh ir negliits- tev zelta olinja. lai taa arii paliek un miers maajaa.

      • Aldi, Tev šķiet, ka ar šo kungu patiešām viss ir kārtībā un Tavs brīdinājums ir patiešām uztverts??? Vismaz ma jau labu laiku liekas, ka šī persona te būtībā ņirgājas par visiem un nu jau izskatās, ka pat par Tevi tajā skaitā! Normāli?!?! Kas vēl viņam jāizdara, lai viņš tiktu atskaitīts no mūsu, ceru, ka vēl normālās kopienas šeit???

      • Tiešām ieteiktu visiem nomierināties,un atrast citu vietu, ja tik ļoti niez. Šeit bez tā ir ļoti labi.
        Jūs cienītais kumgs vispirms paskatieties uz sevi pirms pieprasiet citus atslēgt. Tieši Jūs pirmais pārgājāt uz atklātiem personīgiem apvainojumiem.

      • kas tev atkal nepatiik? es uztveeru sev adreseeto raajienu. armijas terminalogjijaa runaajot tas noziimee nopietnas nepatikshanas.