Iepriekšējās nedēļas nogalē Fiorano trasē Itālijā risinājās pirmie Simonas de Silvestro testi “Sauber” sastāvā. Tos atbalstīja šveicietes sponsors.

Testi risinājās “Sauber” dzinēju piegādātāju “Ferrari” privātajā trasē un tā bija pirmā iespēja komandas piesaistītai (affiliated driver) pilotei De Silvestro izmēģināt F1 mašīnu. Divu dienu testos bijusī IndyCar pilote veica 180 apļus ar 2012.gada C31 modeli, kurš bija krāsots zili baltās krāsās. Interesanti, ka tā bija pirmā reize kopš 2005.gada, kad “Sauber” atkal aizvadīja testus Fiorāno trasē – toreiz trasē devās Žaks Vilnēvs.

Šveices avīze “Blick” ziņo, ka Simonas de Silvestro testus ir apmaksājis Imrans Safiulla, kurš atbalsta 25 gadus jaunās pilotes startus IndyCar sērijās jau kopš 2005.gada un pat iegādās daļu no “KV Racing” komandas. Turklāt šogad De Silvestro kopā paredzētas pat 10 testus dienas “Sauber” sastāvā un nākamās divas notiks Valensijas trasē Spānijā.

“Sauber C31” modelis Fiorano bija krāsots īpašā zili baltā krāsojumā ar “Clean Air Energy” un “Hybrid” uzrakstiem, lai gan konkrēti šis modelis ir aprīkots ar V8 motoru un veco KERS sistēmu.

Jāatgādina, ka pēdējās četras sesonas Simona de Silvestro aizvadīja IndyCar sērijās un 2013.gadā sasniedza augstāko panākumu – kopvērtējumā finišējot 13.vietā un Hjūstonas posmā pirmo reizi karjerā arī kāpjot uz goda pjedestāla.

1 KOMENTĀRS