F1LV Bloga lasītājiem ir iespēja piedāvāt savus jautājumus jaunajam krievu pilotam Daņila Kvjatam, kurš šajā sezonā ir pārsteidzis ar stabilu un rezultatīvu sniegumu “Toro Rosso” komandas sastāvā.

Jau 11.maijā notiks ilgi gaidītais pirmais Eiropas posms šī gada F1 kalendārā un šogad esmu nolēmis to apmeklēt klātienē – uz Barselonas trasi došos jau trešo reizi. Akreditācijas, dzīvošanas un transporta formalitātes nokārtotas jau kādu laiku iepriekš, bet pēdējās nedēļās vēl meklēju iespējas piekļūt tuvāk (noorganizēt privāto interviju) kādam F1 vai GP2 pilotam, vai apmeklēt komandu boksus. Pirmā, kas apstiprināja 1-on-1 interviju bija “Toro Rosso” komanda, kura izbrīvēja laiku Daņilas Kvjata grafikā. Ņemot vērā, ka sarunai ar Daņilu paredzēts pietiekami daudz laika, aicinu arī visus F1LV lasītājus komentāros piedāvāt savus jautājumus jaunajam krievu talantam. Par to, kur būs lasāma pilnā intervijas versija ar Kvjatu, ziņošu vēlāk.

Vēl paredzētas īsākas sarunas ar Valteri Botasu un Romēnu Grožānu. Šajā gadījumā savu lomu nospēlēja iepriekšējie kontakti ar komandu preses dienestiem, jo abu pilotu preses grafiki Barselonai bija jau aizpildīti. Tāpat pānoju ‘izķemmēt’ arī GP2 un GP3 paddokus, kas vienmēr ir pieejamāki salīdzinājumā ar F1. Galvenie uzmanības objekti GP2 šogad, manupārt, ir “McLaren” protežē beļģijas Stofels Vandūrns, “Ferrari” jaunais talants itālietis Rafaele Marčello un Marka Vēbera māceklis jaunzēlandietis Mičs Evanss, kuru savulaik Moncā nointervēju pāris stundas pirms viņš kļuva par GP3 čempionu.

Par novērojumiem un jaunumiem no Barselonas ziņošu, izmantojot dažādus mediju kanālus – ik dienu varēsiet sekot līdz teksta tiešraidei (ar foto) portālā DELFI, tāpat notiks iezvanīšanās (cerēsim visās) TV tiešraidēs Viasat Sport Baltic kanālā un sekos raksti arī laikrakstā Diena. Paralēli iespēju robežās, protams, būs informācija arī F1LV blogā un regulāras ziņas tviterī @F1LV.