Kimi Raikonenam ir steidzīgi jāpaceļ savs sniegums Fernando Alonso līmenī, ja viņš vēlas palikt “Ferrari” komandā, uzskata viņa tautietis un divkārtējais pasaules čempions Mika Hakinens.

Hakinens, kurš savulaik spēlēja ļoti nozīmīgu lomu, lai Raikonens nokļūtu “McLaren” komandā, atzina, ka Alonso pilnībā dominē pār savu komandas biedru. Spānis līdz šim “Ferrari” sastāvā ir spējis izcīnīt 41 punktu un vienu goda pjedstālu, kamēr Raikonena kontā vien 11 punkti.

“Kimi ir problēmas un tās steidzīgi ir jāatrisina,” paziņoja Hakinens. “Šobrīd Alonso pilnībā dominē pār Raikonenu un Kimi deficīts līdz Fernando nav mazs. Aiz muguras ir četras sacīkstes un es cerēju, ka ap šādu laiku Kimi jau pilnībā būs iejuties komandā. Jaunais “Ferrari” modelis nav tik katastrofāli slikts, lai ar to neko nevarētu iesākt pret Alonso. Kimi ir kaut kas jāpaveic un tas ir jādara ļoti drīz.”

Bieži esam dzirdējuši par to, ka Raikonenam netīk simulatori un viņš regulāri atteicies tos izmantot savā treniņu procesā. Tomēr Hakinens ir aicinājis Raikonenu šo trīs nedēļu pārtraukumu starp Ķīnu un Spānijas GP izmantot pēc iespējas efektīgāk.

“Simulators ir ļoti labs instruments,” turpināja soms, kurš pieskata vēl viena sava tautieša Valteri Botasa karjeru. “Tajā var izmēģināt ļoti dažādus regulējumus un to ietekmi uz kopējo stabilitāti. Taču es nevēlos dot Kimi nekādu padomus, jo viņš kā pasaules čempions noteikti ar pilnu atdevi koncentrējas uz problēmu risinājumu, lai jau tuvākajā laikā varētu pārspēt komandas biedru un uzrādīt solīdus rezultātus.”

1 KOMENTĀRS

  1. Nu ko ziņas apstiprinātas,Ross Brauns ir pabijis Marinello vienībā pirmdien. Un ticies ar Marco Mattiači. ka tik nav ta ka pie komandu stūres 2015 gadā sedēs Ross brauns:)! arī pastāv iespēja ka arī šogad sedēs un vadīs sarkano vienību. Bet tas var būt baumas.ja vajag chaļi varu nostīt pierādijumu par sho rakstu.

  2. nu, pabūt Maranello jau var būt daudzu un dažādu iemeslu dēļ, kaut vai lai atpakaļpārdotu kādu no saviem F-kāriem, ko sarkanā skudērija mēdza uzšķiņkot kā papildbonusu laiku pa laikam 🙂

    bet ja nopietni, let’s wait and see, kas notiksies tālāk