Pasaules čempionātā motošosejā Itālijā savu veiksmīgāko posmu šosezon aizvadīja MotoGP klases divkārtējais čempions Horhe Lorenco. Finišā Yamaha braucējs Markam Markesam zaudēja tikai mazliet vairāk par sekundes desmitdaļu. Lorenco tas bija tikai otrais goda pjedestāls šajā sezonā un arī Barselonā Markesa galvenais konkurents cīņā par uzvaru varētu būt tieši Lorenco. Moto2 klasē Itālijā uzvarēja Esteve Rabats, palielinot pārsvaru pār savu tuvāko sekotāju kopvērtējumā Miku Kalio līdz 22 punktiem. Moto3 klasē kopvērtējuma līderis Džeks Millers Mudžello trasē avarēja pēdējā aplī, turklāt tiesneši par šo sadursmi, pēc kuras izstājās arī Alekss Markess un Enea Bastianini, austrālietim piešķīra 2 soda punktus. Neskatoties uz neveiksmi Itālijā, kovērtējumā Milleram joprojām ir 5 punktu pārsvars pār Romano Fenati.

Aktuālākais ir – vai Katalonijā redzēsim Itālijas posma episkās cīņas Lorenco pret Markesu turpinājumu?
VSB komentētājs Tāls Meļķis: “Šobrīd ir situācija, kad spriedelēt par pasaules čempiona titula pretendentiem MotoGP ir nevietā… Aktuālākais ir – vai Katalonijā redzēsim Itālijas posma episkās cīņas Lorenco pret Markesu turpinājumu? Vai tur ir vieta Pedrosam un Rossi? Jāvēro arī satelītkomandu un Ducati progress, kas vismaz kvalifikācijā ir pamanāms. Neskatoties uz relatīvi zemo vietu Itālijā, Mika Kalio Moto2 joprojām ir tuvākais kopvērtējuma līdera Rabata sekotājs. Moto3 klasē kopvērtējums ir ļoti blīvs, un pat neveiksme iepriekšējā posmā ( + soda punkti) nav likuši zaudēt līderpozīcijas Džekam Milleram. Turklāt atraktīvā uzvedība trasē un ārpus tās ir radījusi labvēlīgu augsni dažādām spekulācijām par jaunā austrālieša nākotni. Protams laba ziņā.”

Katalonijas trase, kur šīs nedēļas nogalē risināsies septītais čempionāta posms, ar ātrajiem līkumiem un garo taisni atkal var nospēlēt par labu Yamaha un Lorenco
VSB komentētājs Aldis Putniņš: “Iepriekšējais posms Mudžello trasē pierādīja, ka Horhe Lorenco ir atgriezies, lai sezonas turpinājumā neļautu Markam Markesam tik viegli un bez piepūles soļot pretim otrajam MotoGP titulam. Lai arī par labu Lorenco nospēlēja trases specifika un atbilstība Yamaha šasijai, arī pats Lorenco beidzot ir 100% vesels un atguvies no neveiksmēm. Katalonijas trase, kur šīs nedēļas nogalē risināsies septītais čempionāta posms, ar ātrajiem līkumiem un garo taisni atkal var nospēlēt par labu Yamaha un Lorenco, kas sola ja ne citu uzvarētāju, tad vismaz aizraujošu cīņu par uzvaru – Markam Markesam beidzot bija jārāda viss spēju un talanta potenciāls, lai izrautu uzvaru Mudžello. To pašu gaidām arī Katalonijā.”

MotoGP Katalonijas GP kanālā „Viasat Sport Baltic”:
• Sestdien, 14.jūnijā 13:30 MotoGP Katalonijas GP. Moto3 kvalifikācija.
• Sestdien, 14.jūnijā 14:20 MotoGP Katalonijas GP. MotoGP 4.treniņbraucieni.
• Sestdien, 14.jūnijā 15:05 MotoGP Katalonijas GP. MotoGP kvalifikācija.
• Sestdien, 14.jūnijā 16:00 MotoGP Katalonijas GP. Moto2 kvalifikācija.
• Svētdien, 15.jūnijā 11:55 MotoGP Katalonijas GP. Moto3.
• Svētdien, 15.jūnijā 13:15 MotoGP Katalonijas GP. Moto2.
• Svētdien, 15.jūnijā 14:50 MotoGP Katalonijas GP. MotoGP.