Trīskārtējais Lemānas 24 stundu uzvarētājs “Audi” sastāvā Andrē Loterers jau šīs nedēļas nogalē visdrīzāk debitēs Formulā 1, kad “Caterham” sastāvā aizstās Kamui Kobajaši.

32 gadus vecais vācietis savulaik izcīnīja titulu Japānas Super Formula sērijās, bet pēdējos gados startē “Audi” sastāvā LMP1 kategorijā WEC čempionātā. Jau Spa trasē šīs nedēļas nogalē viņam varētu būt iespēja debitēt F1.

Jaunie “Caterham” komandas īpašnieki meklē iespējas vēl šajā sezonā pacīnīties par desmito vietu Konstruktoru kausā un Loterera piesaiste varētu ‘dot svaigu impulsu pilotu frontē’, raksta vācu prese.

“Auto Motor und Sport” ziņo, ka jau nau aiznākamajā posmā Kobajaši varētu atkal ieņemt savu vietu “Caterham”, tomēr nav garantija, ka līdz sezonas beigām nenotiek atkārtota pilotu maiņa. Šobrīd gan vēl oficiāls paziņojums par darījumu nav izplatīts, jo steidzīgi notiek visu iesaistīto pušu vienošanās un līgumu parakstīšana.

Nevair aizmirst, ka savulaik Lotereram bija iespēja no 2000. līdz 2002.gadam testēt “Jaguar” F1 mašīnu, tomēr pēdējos gados formulu pieredze Lotereram nāk no Japāņu Super Formula sērijām, kur viņš kļuva par čempionu 2011.gadā un par vicečempionu pērn – tas dod iespēju vācietim kvalificēties arī superlicencei.