Pēc pavērsiena ar Sebastiana Fetela aiziešanu no “Red Bull”, arī Žana Ērika Verņē nākotne Formulā 1 varētu būt nodrošināta – francūzis visdrīzāk paliks “Toro Rosso”.

24 gadus vecajam francūzim parādīja durvis, lai dotu iespēju Formulā 1 debitēt 17 gadus jaunajam Maksam Verstapenam, tomēr ņemot vērā Daņilas Kvjata pāreju uz “Red Bull” Fetela vietā, junioru komandā atbrīvojas viena vieta. Teorētiski gan pastāv iespēja, ka kopā ar Verstapenu varētu startēt vēl cits kompānijas junioru programmas dalībnieks Karloss Sainss juniors, tomēr “Red Bull” īpašnieks Dītrihs Matešitcs atzinis, ka Verņē pozīcijas ir drošas.

“Ja mums blakus tīnim “Toro Rosso” komandā būs pilots ar pieredzi, tad tas ir spēcīgs arguments, lai saglabātu Žanam Ērikam vietu vienībā,” paziņoja Matešitcs. “Arī visas citas komandas vēlējās iegūt Verstapenu sev, taču, kad mēs ieguvām viņu, visi citi pēkšņi sāk kritizēt viņa mazo pieredzi un neatbilstošo vecumu.”

Turklāt Dītrihs Matešitcs arī apstiprināja, ka Sebastiana Fetela līgums ar “Red Bull” komandu oficiāli tiks lauzts piecas dienas pēc pēdējā posma Abu Dabi, kas nozīmē, ka vācietis nevarēs uzreiz pēc sezonas piedalīties testos “Ferrari” sastāvā.

1 KOMENTĀRS

    • Smieklīgi ne smieklīgi, bet tomēr F1 pieredze Vernjē ir lielāka nekā Saincam (par 55 GP lielāka). Tāpēc tas būtu tikai loģiski, ja TR paturētu Vernjē uz vēl vienu sezonu, bet Saincu ieliktu Caterham komandā un tad jau uz 2016. gadu Verstapens ar Saincu būs uzkrājuši labu pieredzīti, lai varētu braukt abi kopā TR komandā