Mihaela Šūmahera ārsts Žans Fransuā Pajēns paziņojis, ka Mihaels vairs neesot komā, kā arī prognozē, ka vācietim vajadzēs aptuveni 3 gadu ilgu rehabilitācijas peirodu. Pajēns bija Mihaela Šūmahera galvenais ārsts 6 menēšus, ko leģendārais autosportists pavadīja Grenobles slimnīcā.

“Dzīve pēc šāda veida traumām turpinās pakāpeniski,” šodien pavēstījis Žans Fransuā Pajēns franču radio kanālam RTL. Pajēns paredz, ka atveseļošanās ilgums varētu būt no viena līdz trim gadiem ilgs, taču visiem esot jābūt pacietīgiem. “Mēs ceram, taču pagaidām mums jādod viņam laiks.”

Šādu traumu gadījumā liela nozīme esot arī personas vecumam un fiziskajai sagatavotībai. Doktors Pajēns uzsver arī ģimenes atbalstu: “Jebkurā gadījumā viņam ir nodrošināti vislabākie iespējamie apstākļi kopā ar ģimeni, turklāt viņa sievai esot vairāki lieliski padomdevēji, un viņa dara visu iespējamo, lai palīdzētu Mihaelam atveseļoties.”

Atgādinām, ka pērnā gada 29. decembrī Mihaels Šūmahers guva smagas galvas traumas, slēpojot kopā ar dēlu Francijas Alpos, Šūmahers tika ievietots komā slimnīcā Grenoblē, vēlāk transportēts uz Lozannu, bet atgriezies mājās vien septembrī.