Kamēr “Caterham” komanda turpina veiksmīgi vākt līdzekļus, lai varētu piedalīties pēdējā posmā Abu Dabi, Alise Pauvela nokļuva uzmanības centrā kā iespējamais kandidāts uz pilota vietu piektdienas treniņos.

Alises Pauvelas, kura ir 2010.gada britu Formula Renault čempione un vienīgā meitene, kas spējusi izcīnīt punktus GP3 čempionātā, vectēvs piedāvāja £35000 lielu summu, lai nodrošinātu savas mazmeitas vietu komandā uz piektdienas treniņiem, lai gan Pauvelai šobrīd nav superlicences. Tomēr komandas pārstāvji jau ir norādījuši, ka meklē divus pilotus, kas varētu pilnvērtīgi aizvadīt visu nedēļas nogali un nevisai tikai daļu no tās. Līdz ar to Pauvelas vectēva piedāvātā summa nebūs pietiekama, lai nodrošinātu Alisei dalību arī sacīkstē, pat ja viņa nodrošina sev superlicenci.

“Mums šobrīd sarakstā ir pieci piloti, kas izrādījuši interesi par dalību Abu Dabi GP posmā,” paziņoja komandas pārstāvis. “Lai arī kuri divi nodrošinās šīs pozīcijas, viņi piedalīsies visās nedēļas nogales sesijās.”

PalmersLīdz ar to iespēja ir pavērusies jaunajam GP2 sēriju čempionam 23 gadus jaunajam Džoilonam Palmeram, kurš ir bijušā F1 pilota Džonatana Palmera dēls. Turklāt Palmers ir pirmais brits kopš Luisa Hamiltona, kurš spējis uzvarēt GP2 čempionātā, kas ir pēdējais pakāpiens pirms Formula 1 čempionāta.

Šobrīd līdz “Caterham” līdzekļu vākšanas projekta beigām palikušas 38 stundas un savākti nepilni 1,3 miljoni sterliņu mārciņu, kas ir 53% no vajadzīgās summas 2,35 miljoni. Tomēr lielu daļu varētu nodrošināt vienošanās ar pilotiem. Turklāt komandas pārstāvji ir atzinuši, ka ar viņiem ir sazinājušies investoru grupa, kas vēlas pāņemt komandu un nodrošināt tās funkcionalitāti ilgtermiņā.