Kristians Horners ir paziņojis, ka jaunais “Red Bull“ pilots Daņila Kvjats ir viens no izcilākajiem jaunajiem talantiem un var sasniegt ne mazākus panākumus, kā Sebastians Fetels, kura vietu Kvjats ieņems “Red Bull” komandā.

Gluži kā Sebastiana Fetela gadījumā, “Red Bull” vadībai vajadzēja nepilnas 10 minūtes, lai izlemtu paaugstināt jauno krievu pilotu uz “Red Bull“ komandu no “Toro Rosso“ vienības. Lielā mērā šeit jāpateicas Daniela Rikjardo ļoti veiksmīgai sezonai, jo austrālietis pierādīja, ka spēj būt labāks par Sebastianu Fetelu un kļūt par komandas līderi.

“Lai gan mēs zinājām, ka viņš būs ātrs, sākumā mums bija šaubas par to vai viņš būs tik pat ātrs sacīkstēs, kā kvalifikācijā,” paziņoja “Red Bull“ boss Horners intervijā “Auto Hebdo”. “Taču viņš šajā sezonā uzrādīja izcilus rezultātus. Tikai paskatieties uz Danielu – uzreiz kļūst skaidrs, ka viņš sasniegs daudz – viņa smaids visu izsaka.”

Turklāt Horners ir pārliecināts, ka 20 gadus jaunais Kvjats, kurš ir aizvadījis vienu sezonu F1 pēc titula izcīnīšanas GP3 čempionātā, ir gatavs kļūt par Rikjardo komandas biedru kompānijas vadošajā komandā.

“Daņila ir ļoti aizraujošs jauns talants,” paziņoja Horners. “Viņš ir lielisks trasē, viņš ir ātrs un viņš neuztraucas, ko cilvēki par viņu domā. Viņam ir līdzīga attieksme, kā Kimi Raikonenam.”

1 KOMENTĀRS