Šajā nedēļā risināsies F1 Malaizijas GP izcīņa, kas, kā jau ierasts, risināsies Sepangas trasē, kur sacīkstes notiek kopš 1999. gada. Tā ir viena no senākajām Hermana Tilkes projektētajām trasēm, kas ļoti bieži sniegusi skatītājiem neaizmirstamus mirkļus, it īpaši, tad, kad sacīkstes gaitā iejaucas laika apstākļi.

Kualalumpūrā veiksmīgākie braucēji ir Fernando Alonso, Sebastians Fetels un Mihaels Šūmahers, kuriem izdevies tikt pie trim panākumiem. No aktīvajiem braucējiem pie 2 uzvarām ticis Kimi Raikonens, bet pa vienam panākumam Džensonam Batonam un Luisam Hamiltonam, kura komandas biedrs Rosbergs savu labāko sasniegumu Malaizijā sasniedza pērn, finišējot 2. vietā. Komandu vērtējumā veiksmīgākie bijuši “Ferrari” ar 6 uzvarām. 16 sacīkšu laikā 9 uzvaras izcīnītas no pole position, 3 no otrās starta vietas, bet pārējās 4 no zemākām pozīcijām.

“Pirelli” riepu ražotājs sagatavojis plakātu ar svarīgāko informāciju par riepām gaidāmajās sacīkstēs:

Pirelli_Mal_2015

Arī finanšu kompānija UBS ir izstrādājusi uzskatāmu materiālu par sacīkstēm Malaizijā:

UBS_Mal_2015

Kā jau tas Malaizijā ierasts, iespējams, šajā nedēļas nogalē gaidāmas lietusgāzes, kas varētu ietekmēt sacīkšu rīkošanu. Lietus iespējamība kvalifikācijā tiek vērtēta ar 90% varbūtību, bet sacīkstē – 80%, tikmēr temperatūra varētu pārsniegt 30 grādu atzīmi. Šādi laikapstākļi vienmēr bijuši ļoti izaicinoši, tādēļ var gadīties, ka finišā redzēsim vēl mazāk mašīnu nekā Austrālijā.

Par favorītiem, gluži tāpat kā Austrālijā, uzskatāmi “Mercedes” braucēji Luiss Hamiltons un Niko Rosbergs, kura izredzes gan tiek vērtētas ar mazāku varbūtību. No pretendentu loka nevajadzētu izslēgt arī “Ferrari”, “Williams” un “Red Bull”. Vērts pasekot arī Felipem Nasram, kurš jau savā pirmajā posmā dāvāja “Sauber” vienībai 10 punktus, kā arī Maksam Verstapenam, kurš, finišējot labāko desmitniekā, var labot Daņilas Kvjata rekordu kā jaunākais punktu guvējs F1 vēsturē. Savas prognozes varat iesniegt F1.LV prognožu līgā, kur arī varat iepazīties ar vairāku ekspertu (Alekss Vurcs, Endijs Priols…) minējumiem.

Sacīkstes tiešraidē svētdien varēs vērot “Viasat Sport Baltic” kanālā no pl.9:50, kā arī atkārtojumā “TV6” kanālā pl.21:00.

1. treniņbraucieni Piektdien pl. 4:00
2. treniņbraucieni Piektdien pl. 8:00
3. treniņbraucieni Sestdien pl. 8:00
Kvalifikācija Sestdien pl. 11:00
Sacīkstes Svētdien pl. 10:00*

*Neaizmirstiet, ka naktī no sestdienas uz svētdienu pulksteni griež 1 stundu uz priekšu!

Ceturtdienas preses konferencē lielākā uzmanība tika pievērsta Fernando Alonso, kurš atgriezies pēc avārijas Barselonas testos.

https://www.youtube.com/watch?v=rGT6fJVbqHo
https://www.youtube.com/watch?v=hxVWUVetHOU
https://www.youtube.com/watch?v=fB9dFh7LzrE