Formula 1 pārcēlusies uz Ziemeļamerikas kontinentu, lai Kanādā, Žila Vilnēva vārdā nosauktajā trasē Monreālā aizvadītu septīto sezonas posmu. Šī būs 46. Kanādas GP izcīņa, un 36. reizi tā norisināsies Monreālas trasē.

Monreālas trasi par Žila Vilnēva trasi pārsauca pēc viņa nāves 1982. gadā, kad viņš traģiski gāja bojā Beļģijas GP kvalifikācijā. Pats Žils Vilnēvs šeit ir izcīnījis vienu uzvaru, kas viņam bija pirmā karjerā.

Līdz šim veiksmīgākais pilots Kanādā ir septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers, viņš Monreālas Žila Vilnēva trasē uzvarējis septiņas reizes. No aktīvajiem F1 braucējiem visvairāk uzvaras pieder Luisam Hamiltonam, kurš ir viens no favorītiem uz uzvaru arī šosezon. Viņš šeit uzvarējis ir 3 reizes, bet vienu reizi bijis trešajā vietā. Pa uzvarai Monreālā ir Alonso, Raikonenam, Fetelam, Batonam, kurš uzvarēja garāko sacīksti pirmās formulas vēsturē(sacīkste bija ilgāka par 4 stundām), kā arī Danielam Rikjardo, kuram tā bija pirmā uzvara karjerā. Pagājušā gada sacīkstes rezultātus varat aplūkot šeit.

F1 oficiālais riepu piegādātājs “Pirelli” ir sagatavojis plakātu ar informāciju par gaidāmo sacīksti.

canadian gp facts pirelli
Plakātu par Kanādas GP sagatavojusi arī finanšu kompānija “UBS”.

canadian gp facts ubs
Uz galvenajiem notikumiem – kvalifikāciju un sacīksti – nokrišņi netiek solīti, taču lietus varētu iejaukties Kanādas GP treniņbraucienos. Šeit laika prognoze nedēļas nogalei.

canadian gp weather
Izsakiet savas prognozes par Kanādas GP sacīksti F1LV prognožu līgā. Kanādas GP sacīkstes tiešraidē pl. 20:50 varēs vērot “Viasat Sport Baltic”. Šajā nedēļas nogalē gaidāma arī Formula E čempionāta sacīkste Maskavā.

Kanādas GP norises programma
1. treniņbraucieni Piektdien pl. 17:00
2. treniņbraucieni Piektdien pl. 21:00
3. treniņbraucieni Sestdien pl. 17:00
Kvalifikācija Sestdien pl. 20:00
Sacīkste Svētdien pl. 21:00

1 KOMENTĀRS

  1. Monreāla – viena no 5 trasēm, kurā vēl saglabājusies īstenā 1.formulas trases aura. To praktiski nav skāris Bernija onkuļa un FIA īstenotais holokausts, te vēl joprojām sastopami ātri līkumi un tuvu esošas apmales. Vārdu sakot – ir visi priekšnoteikumi, lai, skatoties gonku, izjustu kaut minimālu adrenalīna pieplūdumu (cik nu mūsdienu 1.formulas sakarā to vispār var izjust)…