Katara drīz varētu tikt pie vietas F1 kalendārā, paziņojis Kataras motoru sporta federācijas (QMMF) vadītājs. Plāni par sacīksti Katarā parādījās februārī, taču kopš tā jauna informācija nav parādījusies. “Mēs bijām ļoti tuvu, lai parakstītu vienošanos rīkot F1 sacīksti,” stāsta QMMF prezidents Nasers bin Kalifa Al Atijāhs. “Projekts ir gatavs. Bet dažas lietas nebija kā vēlamies, un mums ir jābūt pacietīgākiem. Viss, ko mums vajag ir vēl dažas tikšanās ar Berniju Eklstonu. Mums vajag vēl nedaudz laika, bet mums ir risinājums.” Nav zināms, vai sacīkste tiktu aizvadīta jau esošajā Losailas trasē, kur kopš 2004. gada notiek MotoGP sacīkstes, un šogad būs arī WTCC posms, vai arī tiktu izveidota ielu trase Lusailas pilsētā. Viens no iemesliem, kāpēc nav izdevies noslēgt līgumu, varētu būt Eklstona neoficiālā vienošanās ar Bahreinas GP organizatoriem, nerīkot sacīksti tuvajos austrumos bez viņu piekrišanas.

“Sauber” komanda tikusi pie jauna tehniskā direktora Marka Smita, kurš agrāk strādājis “Red Bull” un “Caterham” vienībās. Smits nav strādājis F1 kopš “Caterham” komandas bankrota pagājušajā gadā. Viņš darbu Šveices komandā uzsāks 13. jūlijā. Runājot par jauno darbavietu Smits sacīja: “Kad es ieraudzīju rūpnīcu pirmo reizi, es uzreiz sapratu, kādas man būtu iespējas. Viss ir ļoti augstā līmenī. “Sauber” komandas potenciāls ir milzīgs, kas nav nenozīmīgi mainīgajā Formula 1 pasaulē. Hinvilas rūpnīcai ir visi priekšnoteikumi lai komanda varētu būt konkurētspējīga Formulā 1.”

“Manor” komanda cer pietuvoties saviem konkurentiem pateicoties komandas pirmajai uzlabojumu paketei šajā sezonā. “Manor”, kuri līdz šim braukuši tālu aizmugurē pārējiem, šajā nedēļas nogalē Silverstonā ieviesīs vairākus aerodinamikas uzlabojumus. “Manor” uzlabots ticis mašīnas purngals, dzinēja pārsegs un vēl dažas detaļas. Komandai Lielbritānijā būs arī nedaudz izmainīts krāsojums, jo “Manor” ir tikuši pie jauna sponsora. Vils Stīvenss gan domā, ka Silverstonas trases specifika noslēps uzlabojumu potenciālu.

 

1 KOMENTĀRS