Šajā nedēļas nogalē Hokenheimā noslēdzies FIA rīkotais F3 Eiropas čempionāts, kura pēdējā posmā “Artline” komandas sastāvā startēja arī latviešu autosportists Haralds Šlēgelmilhs. Lai gan punktiem pacīnīties neizdevās, tomēr Haralda sniegums radīja krietni pozitīvākas emocijas, salīdzinot ar iepriekšējo posmu, kas bija pirmā dalība sezonā ne tikai Šlēgelmilham, bet arī komandai. Šoreiz Haralds nebija “Artline” vienīgais braucējs, jo komanda bija pieaicinājusi 18 gadus veco Marvinu Dīnstu.

40 Harald Schlegelmilch (LVA, ARTLine Engineering, P315 - NBE), FIA Formula 3 European Championship, round 11, race 3, Hockenheim (GER) - 16. - 18. October 2015

Pirmajā kvalifikācijas braucienā Šlēgelmilham izdevās 33 braucēju vidū uzrādīt 31. ātrāko apļa laiku, no šīs sezonas čempiona un pole position ieguvēja Rozenkvista atpaliekot 2,7 sekundes. Tomēr uzreiz jau bija redzams, ka vienīgā komanda, kas izvēlējusies būvēt savas šasijas, nevis izmantot “Dallara” ražotās, ir spējusi veikt pamatīgu progresu, salīdzinot ar iepriekšējo posmu. Lai gan otrajā un trešajā kvalifikācijā pārspēt izdevās tikai komandas biedru Dīnstu, tomēr fakts, ka tuvākajiem sekotājiem tika zaudētas attiecīgi 0,7 un 0,5 sekundes radīja cerības, ka sacīkstēs izdosies ar viņiem paspēkoties.

40 Harald Schlegelmilch (LVA, ARTLine Engineering, P315 - NBE), FIA Formula 3 European Championship, round 11, Hockenheim (GER) - 16. - 18. October 2015

Pirmajā braucienā Haralds finišēja 28. vietā no 30 finišējušajiem nepilnas 9 sekundes aiz Dīnsta. Uzvaru izcīnīja “Ferrari” jauno braucēju programmas biedrs Lenss Strolls. Uzreiz aiz viņa finiša līniju šķērsoja Džeiks Deniss, Fēlikss Rozenkvists un Maksimilians Gunters, ļaujot “Prema Powerteam” aizņemt visu vadošo četrinieku. REZULTĀTI ŠEIT.

Otrajā braucienā spēku samēri tabulas augšgalā bija līdzīgi. Uzvaru izcīnīja “Carlin” braucējs Antonio Džiovinaci, bet otrās, trešās un ceturtās vietas ieguvēji palika nemainīgi, kamēr Strolls palika sestais. Haraldam Šlēgelmilham veicās krietni labāk un “Artline” braucējs finiša līniju šķērsoja 48 sekundes aiz uzvarētāja 22. vietā, aiz sevis atstājot 7 braucējus, kuru vidū arī komandas biedrs. REZULTĀTI ŠEIT.

Trešais brauciens aizkavējās miglas dēļ, tomēr tas netraucēja Haraldam nodemonstrēt savu talantu. Tomēr prieki nebija ilgi – atrodoties 18. pozīcijā, latviešu autosportistam uztriecās konkurents, kā rezultātā, mašīna bija pietiekami sabojāta, lai nāktos izstāties. Uzvarēja zviedrs Rozenkvists, kuram uz goda pjedestāla pievienojās Aleksandrs Albons un otrā brauciena uzvarētājs Džiovinaci. REZULTĀTI ŠEIT.

40 Harald Schlegelmilch (LVA, ARTLine Engineering, P315 - NBE), FIA Formula 3 European Championship, round 11, race 1, Hockenheim (GER) - 16. - 18. October 2015 *** Local Caption *** Copyright (c) FIA Formula 3 European Championship / Thomas Suer

Kopvērtējumā ar 508 punktiem uzvaru izcīnīja Fēlikss Rozenkvists. Džiovinaci kontā 412,5 punkti, bet trešo vietu šosezon izcīnījis brits Džeiks Deniss ar 377 punktiem. Jāatzīmē, ka uz šo posmu bija ieradies arī pērnā gada spožākā F3 zvaigzne Makss Verstapens.

Haralds Šlēgelmilhs pēc posma dalījās ar saviem portālā Facebook.

Nu jau var teikt, ka nebija nemaz tik slikti! Otrajā sacīkstē ne tikai varējām tikt līdz konkurentiem, bet pat vairākas mašīnas apdzīt un atstāt aiz muguras! Priekš mums tā bija kā maza uzvara. Pierādījums tam, ka varam būt konkurētspējīgi. Diemžēl šodien finišu nesasniedzām. Esot 18. pozīcijā aizmugurē ietriecās konkurents un ar to sacīkste bija beigusies. Neskatoties uz visu – esmu apmierināts ar progresu! Šī Eiropā bija šogad pēdējā sacīkste. Vēl mazliet testu pilota pienākumi un tad drīzumā atkal pie Lamborghini stūres…

Paldies visiem, kas sekoja līdz!

Lamborghini Super Trofeo Series pēdējais posms norisināsies 19. un 20. novembrī Sebringā, ASV.