“Williams” pirmās formulas komandas pilots Felipe Masa ticis diskvalificēts no savas māju sacīkstes Brazīlijā par noteikumu pārkāpšanu saistībā ar riepu temperatūru.

FIA ir noteikuši maksimālo temperatūru, kādā riepas drīkst tikt uzsildītas ar riepu sildītājiem, un komandām nav ļauts pārsniegt šo limitu.

Felipes Masas riepas bija 137 grādus karstas, kamēr pēc noteikumiem drīkst būt tikai 110 grādi pēc celsija. Brazīlietis sacīkste finišēja astotajā vietā.

Masas diskvalifikācija nozīmē, ka Romēns Grožāns pakāpjas uz 8. vietu, Makss Verstapens uz devīto, bet Pastors Maldonado tiek pie pēdējā punkta šajā sacīkstē. Pats Maldonado saņēma 5 sekunžu sodu pie finiša laika un 1 soda punktu par sadursmi ar Markusu Ēriksonu.

Masam šī ir otrā diskvalifikācija karjerā. Pirmā bija Kanādas GP izcīņā, 2007. gadā, kad Masa pameta boksus lai arī luksoforā dega sarkanā gaisma. “Williams” komanda jau ir paziņojusi, ka apelēs sodu.

3 KOMENTĀRI

  1. ..gonkas laikā temperatūra sasniedz vēl lielākus apjomus…. šī ir temperatūra, kuru uzsit riepu sildītāji…i ar to pat ir par maz, jo kā ganjau esi ievērojis – piloti pēc izbraukšanas no boksiem vēl intensīvi silda riepas braucot, cenšoties uzsildīt riepas vēl vairāk……..