Šogad leģendārā Indy 500 sacīkste, kas ik gadu notiek Indianapolisas ovālā, svinēs savu 100to jubileju un šobrīd izskatās, ka sacīkstei ir pieteikti 34 dalībnieki.

Pagaidām neviens no abiem dzinēju piegādātājiem “Honda” un “Chevrolet” neplāno nodrošināt vairāk par 17 mašīnām, lai gan abas kompānijas ir atzinušas, ka tas nav kategorisks gala vārds un katrs jauns gadījums vai pieprasījums tiks vērtēts atsevišķi. Tika runāts par iespējamu pat 38 mašīnu pieteikumu, tomēr tas ir mazs ticams. Jau 34 mašīnu gadījumā ir jārīko tā saucamā ‘Bump Day’, kuras laikā tiks atsijāts viens liekais, jo uz starta var iziet tikai 33 dalībnieki.

Kopš IndyCar čempionātā atsākās cīņa starp ražotājiem 2012.gadā, “Honda” un “Chevrolet” Indy 500 sacīkstē katra guvusi pa divām uzvarām: Dario Frankiti 2012. gadā un Raijans Hanters Rejs 2014.gadā ar “Honda” un Tonijs Kanāns 2013.gadā un Huans Pablo Montoija 2015.gadā ar “Chevrolet”.

Šobrīd izplatīts tikai neoficiāls dalībnieku saraksts:

Pilots Komanda Dzinējs
Helio Castroneves Penske Chevrolet
Will Power Penske Chevrolet
Juan Pablo Montoya Penske Chevrolet
Simon Pagenaud Penske Chevrolet
Scott Dixon Chip Ganassi Chevrolet
Tony Kanaan Chip Ganassi Chevrolet
Max Chilton Chip Ganassi Chevrolet
Charlie Kimball Chip Ganassi Chevrolet
Marco Andretti Andretti Honda
Ryan Hunter-Reay Andretti Honda
Carlos Munoz Andretti Honda
Alexander Rossi Andretti–Herta Honda
Townsend Bell Andretti Honda
Mikhail Aleshin Schmidt Peterson Honda
James Hinchcliffe Schmidt Peterson Honda
TBA Schmidt Peterson Honda
Conor Daly Dale Coyne Honda
Luca Filippi Dale Coyne Honda
Pippa Mann Dale Coyne Honda
Bryan Clauson Dale Coyne Honda
Sebastien Bourdais KVSH Racing Chevrolet
Matt Brabham KVSH Racing-Team Murray Chevrolet
Katherine Legge KVSH Racing-Grace Chevrolet
Ed Carpenter Ed Carpenter Chevrolet
Josef Newgarden Ed Carpenter Chevrolet
JR Hildebrand Ed Carpenter Chevrolet
Takuma Sato AJ Foyt Honda
Jack Hawksworth AJ Foyt Honda
Alex Tagliani AJ Foyt Honda
Sage Karam Dreyer & Reinbold/Kingdom Chevrolet
Buddy Lazier Lazier Partners Chevrolet
Spencer Pigot Rahal Letterman Lanigan Honda
Graham Rahal Rahal Letterman Lanigan Honda

3 KOMENTĀRI

  1. Ne pārāk nopietni runājot, man ir tāds čuiņiks, ka 100-tajā sacīkstē redzēsim kādu vēsturisku panākumu. Vai nu Helio uzvarēs 4. reizi, jeb Marko pārtrauks leģendāro Andretti neveiksmju sēriju, iespējams Reihols kļūs par vēl vienu otrās paaudzes čempionu. Jubilejas pasākumos ik pa laikam notiek interesantas lietas. Atceros, piemēram, Stenlija kausa 100. gadadienu 93.gadā – visai negaidīti uzvarēja Monreālas “Canadiens” – līgas visleģendārākā komanda. Tā tam vienkārši bija jānotiek… 😀

  2. Kā jau tas ir pierasts, gan jau ka action notiks 2 pēdējos apļos: man gribētos lai tas būtu Vils Pauers, vnk. būtu forši, ja tas kekss noķeru vienu Indy500, bet ticamākie kadri ir Diksons, Helio, Kārpenters nu un protams arī Huans Pablo!

    • Jā, Vila Pauera feiss noteikti būtu cienīgs atrasties uz uzvarētāju trofejas. Tomēr… ja lietas atkal nonāks līdz nežēlīgai pēdējo apļu cīņai, es uz viņu neliktu – Vilam mazliet pietrūkst tā šībernieka slepkavnieciskā instinkta, kas tik ļoti nepieciešams, kad jākārto lietas ar 360 km/h. Viņš jau senāk teica, ka ovālos nejūtas komfortabli, tad saņēmās un sāka braukt labi, tomēr vairākas piedzīvotās smagās avārijas nav ļāvušas kļūt par īstenu ovālu zvaigzni. Tiesa, Indy 500 viss kas var notikt – svarīgākais, lai pēdējā distances nogrieznī mašīna iet un riepas nepieviļ. Jo cik reizes tieši Indianapolisā nav pieredzēta senā Bībeles patiesība, ka tie pirmie būs tie pēdējie, bet tie pēdējie būs pirmie…