MotoGP “Repsol Honda” komandas braucējs Danijs Pedrosa noslēdzis jaunu līgumu, kas viņam nozīmē palikšanu komandā līdz vismaz 2018. gadam. Jau vēstījām, ka Maveriks Vinjaless noslēdzis divu gadu līgumu ar “Yamaha” rūpnīcas komandu, kā rezultātā braucēju sastāvs nākamajai sezonai lēnām sāk kļūt skaidrāks.

Spānis līgumu esot parakstījis piektdien, bet “Honda” rūpnīcas komanda par to paziņošot pirms gaidāmā Itālijas GP, Mudžello trasē. Laikā, kad Pedrosam beigsies jaunais līgums, viņš būs 33 gadus vecs.

Interesanti, ka “Repsol Honda” līgumu ar komandas otro braucēju noslēgusi kā pirmo, taču abas puses, gan komanda, gan Marks Markess ir drošs, ka izdosies vienoties par sadarbības turpināšanu.

Tikmēr “Suzuki” komandai, pēc Vinjalesa aiziešanas atbrīvosies brīva vieta. “Suzuki” vienībai ir vairākas iespējas – var izvēlēties vienu no “Ducati” braucējiem, kuram nepaliks vieta itāļu vienībā, vai arī kādu no jaunajiem un mazāk pieredzējušajiem braucējiem no Moto2 klases. Otrajā gadījumā galvenie favorīti būtu pašreizējais Moto2 čempions Johans Zarko, un Alekss Rins, kurš uzvarēja iepriekšējā sacīkstē Lemānā.