“Ducati” komanda apstiprinājusi, ka Andrea Doviciozo paliks komandā arī nākamajā sezonā, kamēr “Suzuki” vienība paziņojusi, ka otrs šī brīža “Ducati” braucējs Andrea Janone nākamsezon pārcelsies pie viņiem.

Itālis Doviciozo “Ducati” komandā nākamgad būs partneris Horhem Lorenco, kurš, kā jau ziņots, no “Yamaha” pārcelsies uz “Ducati”. Doviciozo līgumu parakstījis uz divām sezonām.

“Esmu ļoti priecīgs, ka izdevās noslēgt vienošanos ar “Ducati”, un varēt turpināt lielisko piedzīvojumu, ko ar viņiem iesāku 2013. gadā,” stāsta Doviziozo, “Pēdējos gados esam strādājuši ar lielu apņemšanos, un esam aizveduši Desmosedici GP līdz lieliskam, konkurētspējīgam līmenim, un tāpēc esmu pārliecināts, ka drīz iegūsim ko esam pelnījuši.”

“Ducati” paziņojums nozīmēja, ka jauna komanda jāmeklē Janonem, taču jau divas dienas vēlāk “Suzuki” komanda paziņoja, ka itālis Janone dosies pie viņiem, aizstājot uz “Yamaha” komandu devušos Maveriku Vinjalesu. Arī Janone līgumu noslēdzis uz divām sezonām.

Interesanti, ka lielākai daļai braucēju līgumi ir tieši līdz 2018. gada beigām, kad atkal varētu notikt interesantas pārmaiņas sastāvos.

Pēdējā laika notikumi braucēju tirgū nozīmē, ka krietni lielāka skaidrība ir par vairākiem komandu sastāviem nākamgad, taču ne viss vēl ir zināms. Gan “Suzuki”, gan nākamās sezonas jaunpienācēji “KTM” vēl nav paziņojuši savus otros braucējus.

2017. gada MotoGP starta saraksts

Komanda Braucēji
Yamaha

 Valentino Rossi

 Maverick Vinales

Honda

 Marc Marquez

 Dani Pedrosa

Ducati

 Jorge Lorenzo

 Andrea Dovizioso

Suzuki

 Andrea Iannone

Nav zināms

Aprilia

 Sam Lowes

Nav zināms

KTM

 Bradley Smith

Nav zināms

Tech 3 Yamaha

 Jonas Folger

Nav zināms

LCR Honda Nav zināms
Marc VDS Honda Nav zināms
Pramac Ducati Nav zināms
Avintia Ducati Nav zināms
Aspar Ducati Nav zināms