Aleksandrs Rosi atzinis, ka viņam piedāvāta iespēja nomainīt Rio Harjanto “Manor” vienības sastāvā un aizvadīt atlikušos deviņus F1 sezonas posmus kā pamatsastāva braucējam, tomēr šī gada Indianapolisas 500 jūdžu sacīkšu uzvarētājs nolēmis koncentrēties darbam “Andretti” vienības sastāvā līdz IndyCar sezonas beigām un izvēli par to, kur startēt tālāk, pieņemt vēlāk. 24 gadus vecais Rosi norādījis, ka interese F1 čempionātā par viņu ir ne tikai “Manor” vienībai, kuras sastāvā viņš šogad ir testpilots, bet arī no vēl vienas komandas, kuru gan amerikāņu braucējs neatklāj.

Danielam Rikjardo šajā sezonā nācies strādāt ar diviem komandas biedriem – Daņilu Kvjatu un Maksu Verstapenu, un pats austrālietis atzīst, ka ir patīkami pārsteigts par Verstapena sniegumu. “Sākumā es viņu noteikti nenovērtēju, tomēr zināju, ka mani gaida pārbaudījums, jo sen pazīstu Sainsu, kurš ir ļoti ātrs, bet Makss spēja noturēt tempu. Jaunie braucēji mūsdienās mācās ļoti ātri, turklāt viņam noteikti ir potenciāls kļūt par čempionu.”

Fernando Alonso turpina uzsvērt, ka ar komandas izvēli pieņēmis pareizo lēmumu, tomēr atzīst, ka ir ļoti sāpīgi noskatīties, kā viņa bijušā komanda “Ferrari”, kur divkārtējais pasaules čempions pavadīja 5 sezonas, cīnās par zemākām vietām, kā viņi plānojuši. Tikmēr “McLaren” virzienā turpina veltīt komplimentus, uzsverot, ka panākts lielisks progress un Alonso joprojām cer tuvāko sezonu laikā tikt pie vismaz vēl viena čempiona titula.

34 KOMENTĀRI

    • Ir vēl svarīgāki jaunumi par šiem!!! Smagi turpmākajās trīs (!) sezonās klāsies vienam “optimistam hrenovam”, kurš pēc piedzīvotās sagrāves cīņā ar savu komandas biedru Danielu Rikjardo 2014.g. tika padzīts no Red Bull un par viņu apžēlojās Ferrari. 😛
      Dr Helmut Marko thinks drivers wanting to win the 2017 world championship need to be at the wheel of a Mercedes or a Red Bull. “Our engine manufacturer Renault is now properly on the gas, our chassis is always one of the best, so it is not arrogant to argue that a driver must be sitting in a Red Bull or a Mercedes to win a title in the next three years.”

      • tas nekas,ka tas optimists hrenovajs 3 iepriekšējos sezonas grāva vienos vārtos DR 🙂 un titulu skaits arī iespaidīgs salīdzinājumā ar nu jau bijušo komandas biedru 0:4 😀

      • Salīdzināt divu pilotu rezultātus ja tie brauc vienā komandā būtu loģiskāk, nekā dažādās komandās braucošo pilotu rezultātus. …Bet tā kā tev, fan, loģika ir sveša lieta, tad tu, protams, kaislīgi vari turpināt salīdzināt piem. Mercedes pilotu un Force India pilotu rezultātus kā absolūtu korelāciju. 😛

      • Fans tomēr spēj sevi pakritizēt. Pohvaļno!
        P.s. Bet nākamais solis tava smadzeņu aizmetņa attīstībā tev būtu, ja tu spētu vairs negvelzt “huinju”, lai pēc tam nav pašam sevi šitā jākritizē. 😛

      • Fans šorīt ir tiešām skarbs pret sevi. Nu ir jau ir tev smadzeņu aizmetnis, nav jau tā ka tev nemaz nav smadzeņu. Esi mierīgs!
        P.s. Plusiņus sev varēji vairāk ielikt, tam daudz prāta nevajag. 😛

      • Fans šorīt nebeidz pārsteigt! Pat ir spējis savā aizmetnī iezubrīt vienu sakāmvārdu. Tagad tajā aizmetnī vairs nav tikai “huinja”. Progress!

      • Tev laikam parāda ar pirkstu un Tu jau jūties pārsteigts…paldies Dievam,ka Tu mani vairs ne ar ko nevari pārsteigt ;)))
        Ļoti ceru,ka Tu savam kaķim neesi uzzīmējis plusiņus 😀

      • Andi – da kurš Tev atzīs , ka šis tika izdzīts no Red Bull??? banda?? gaidi ar maisu 😀 …..manuprāt bija lieki to teikt, tā kā f1 pilotika dažiem labiem ir svešs lauciņš 😉 …bet starp mums runājot..vai šim grūti klāsies – es ōti šaubos, jo kamēr viņa komandas biedrs pildīs sekretāra lomu, tikmēr viņam pašam virsotne vismaz komandas iekšienē būs garantēta….

      • Vucān…gadījumā Vettelam liigums nebeidzās ar RB? Neesmu dzirdējis,ka ar viņu lauza līgumu un ar mietu no boksiem izdzina… 😉 iesaku Tev dzert mazāk pirms te kladzināt kā vista uz lakts!
        Ā protams….politika….nezināšana….utt…:)

      • neesmu vucāns, bet tomēr – pēc mainstrīma aprindās cirkulējošās versijas, VET bija vismaz vēl vienas pilnas sezonas kontrakts ar RBR (vai vismaz opcija tādu noslēgt, ja vien pats vēlas) uz to brīdi, kad tapa izziņots par pāriešanu uz sarkano skudēriju. Un izziņojums bija diezgan paliels šoks vairumam (ja ne pilnam komplektam) RBR personāla.

      • Fan, par Fetela it kā tavuprāt nepadzīšanu jau tikai tu kladzini kā vista uz lakts. 😛
        Realitātē gan visu par pārvērtētā un pārmaksātā Feteļa padzīšanu no Red Bull izsaka god. Dietrich Mateschitz viedoklis par Feteli un tas skan sekojoši: “You don’t need a four-time world champion who at best can be best of the rest”. 😉

  1. ekselents kopsavilkums ALO intervijai iekš bernija oficioza aka formula1.com –

    “Fernando Alonso admits that he is still targeting another title, and possibly a subsequent career in Jim Carrey style comedy.”

    [thumbs_up] 😀

  2. Ņemot vērā dažu pēdējo gadu rezultātus, Alonso optimisms izklausās vairāk tāds kā infantīls. Nez kas dižo matadoru tā tik dikti motivē – saņemamais piķis vai ? Nedomāju ka šams tagadīņ piepeši kļuvis tik baigi apmāts ar Lielā Lunāra apsolīto drīzo tituļu debesmannu vienos pēcpusdienā nākoš un daudzus sekojošos gadus vienā laidā ka lai dritvaikociņ

    • Edža jau vairākkārt ir pareizi teicis, ka mūsdienās gandrīz visi piloti saka to, ko no viņiem sagaida viņu komanda. Maki progresē un Alonso uzslavas varbūt piesaistīs vēl vairāk sponsorus un labus darbiniekus Vokingā bāzētajai komandai. Un pie reizes spānis pasaulei atgādina, ka viņam ir 2 čempiona tituli, bet vispābā viņa teikto nevajag uztvert pārāk nopietni, jo Helmuta Marko kungs jau pateica, ka nākamos trīs gadus dominēs Merši un Red Buļļi nu more or less tāpat kā šosezon (visas uzvaras tikai šīm komandām). Karoče būs “Rietumu frontē bez pārmaiņām”. 😉

      • ak jā, Edža ir teicis.
        Edža ir daudz ko teicis.
        Par daudz teicis.
        Daudz par daudz teicis ir Edža.
        Bet jā –
        Katram savs,
        Katram savs…
        Viens runā,
        Otrs klausās,
        Trešs ausās,
        Ceturts smīn bārdā,
        Piekts uzliek un aiziet,
        Sests dzer alu un neklapē ar ausi…
        Katram savs,
        Katram savs

    • Agri – nekas viņu nemotivē…pilotiem tas ir tāds darbs un pienākums – reklamēt savu komandu maksimāli pozitīvi – teikt to, kas scenārijā rakstīts un tūdaļ atvainoties , ja gadījumā izsprūk tādi izteicieni kā: ,,sajūta, ka es braucu ar GP2 formulu,, ..tāka – absolūti visi turpmāk cīnīsies par maksimālo…nav šaubu….