“Red Bull” komandas vadītājs Kristians Horners atklājis, ka izmaiņas tehniskajos noteikumos devušas papildus motivāciju Adrianam Ņūvijam, kura loma komandā pēdējā laikā pēc paša iniciatīvas bija mazinājusies, vairāk laika veltot citiem projektiem, starp kuriem arī sadarbība ar “Aston Martin”. Horners arī norādījis, ka čempionāta uzņemtais virziens tehniskajā jomā padarīs to aizraujošāku gan skatītājiem, gan dalībniekiem.

Pjērs Gazlī, kurš šajā sezonā pilda “Red Bull” testu pilota pienākumus un ir vien no trim braucējiem, kas izmēģinājis pretrunīgi vērtēto ‘halo’ sistēmu, norādījis uz vēl vienu trūkumu, ar kuru braucējiem var nākties saskarties – startā bloķēta luksafora gaismu redzamība. Lai gan braukšanas laikā titāna režģa konstrukcija netraucē redzēt svarīgākās lietas, tomēr aizmirst, ka tā tur ir, neesot iespējams, norāda jaunais francūzis.

Lai gan šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīta Beļģijas lielā balva, “Pirelli” atklājusi katra braucēja izvēlētos riepu sastāvus pēc nedēļas notiekošajai Itālijas GP izcīņai. Šoreiz braucēji izvēlējušies kopumā 9 dažādas stratēģijas, tomēr kopumā visi, ierasti, dod priekšroku mīkstākajiem riepu sastāviem, tomēr vistālāk šai jomā gājusi “Haas” vienība, kura nedēļas nogalē plāno izmantot 9 supermīksto riepu komplektus, kamēr “Red Bull” braucēju rīcībā būs tikai 6 sarkani marķēto riepu komplekti.

Cqik6ZIWYAACsbh