Šajā nedēļas nogalē aizvadīts pasaules rallijkrosa čempionāta Francijas posms, kurā uzvaru izcīnīja zviedru braucējs Johans Kristofersons, kamēr latviešu sportistiem mainīgas sekmes – Reinis Nitišs savā pēdējā startā “All-Inkl.com Munnich Motorsport” vienības sastāvā kvalificējās fināla sacensībām, kamēr Jānim Baumanim pie punktiem tikt neizdevās.

Sestdienā trasē bija jūtams īsti vasarīgs noskaņojums, liekot braucējiem pat ar speciālām folijām pasargāt salonu no uzkaršanas. Šādos apstākļos visātrākais izrādījās Matiass Ekstrems, aiz kura sekoja Andreass Bakeruds un mājinieks Sebastians Lēbs. Stūres iekārta pirmajā braucienā neļāva sasniegt finišu Baumanim, bet Nitišs braucienu noslēdza 11. vietā, kam pievienoja 15. vietu nākamajā kārtā. Baumanim izdevās reabilitēties un uzrādīt piekto rezultātu.

Šodien trase bija slidenāka un sarežģītāka, jo vairākkārt nolija viegls lietus. Tas palīdzēja vadības grožus pārņemt Johanam Kristofersonam, kurš uzvarēja abas pēdējās kārtas. Elektronikas problēmas pielika punktu Baumaņa cerībām, kurš kopējā ieskaitē palika 26. vietā. Tikmēr Nitišs spēja lieliski pielāgoties apstākļiem un kvalificējās pusfināla sacensībām.

Tajā jēkabpilietis nolēma nedoties džokera aplī līdz pat pašam pēdējam aplim, atrodoties 3. vietā tieši priekšā Solbergam. Norvēģa cīņa ar Ekstremu pēdējā aplī pavēra iespēju Nitišam, kurš to izmantoja un kvalificējās finālam, sasniedzot 3. vietu braucienā. Finālam kvalificējās arī Bakeruds un Solbergs, bet otrā pusfinālā ātrākie izrādījās Kristofersons, Lēbs un Bloks.

Fināla starts Nitišam nebija sekmīgs un pirmo līkumu “Seat Ibiza” pilots izbrauca kā pēdējais, tomēr Kena Bloka neveiksme pēdējā aplī ļāva vienu pozīciju iegūt. Kristofersons izcīnīja pārliecinošu uzvaru, bet spraigā cīņa par atlikušajiem goda pjedestāla pakāpieniem veiksmīga izdevās Bakerudam un Lēbam.

“Mums izdevās atrast optimālus regulējumus mainīgajiem laika apstākļiem un ar stabilu sniegumu spēju izcīnīt vietu pusfinālā. Rallijkrosa dinamiskā vide un “lielās likmes” pusfinālā izrādījās liktenīgas vairākiem sportistiem, taču izvairoties no problēmsituācijām nodrošināju arī vietu finālā. Šīs ir emocijas, kuras jau bija nedaudz piemirsušās. Paldies visai komandai par darbu, par sadarbību un pašatdevi. Šis ir lielisks rezultāts, kas dos jaunu enerģijas lādiņu nākamajām sacensībām. Tagad jāgatavojas Barselonas RX posmam, ko aizvadīšu ar savu agrāko auto “Olsbergs MSE” komandas sastāvā,” priecīgs par piedzīvoto ir Nitišs.

Kopvērtējumā Reinis Nitišs šajā nedēļas nogalē izcīnīja 12 punktus, kas tagad ar 35 punktiem ļauj ieņemt 14. pozīciju. Baumanis ar 59 punktiem dala 11. vietu, bet cīņa par titulu ir saasinājusies – Solbergs par 5 punktiem apsteidzis Ekstremu, bet 18 punktus mazāk guvis šī posma varonis Kristofersons, kurš par punktu apsteidzis Bakerudu. Nākamais posms pēc 2 nedēļām notiks Barselonā.

KVALIFIKĀCIJAS REZULTĀTI

PUSFINĀLU REZULTĀTI

FINĀLA REZULTĀTI

KOPVĒRTĒJUMS