Ar leģendārā franču pilota Sebastiana Lēba uzvaru noslēdzies pirmais Latvijas RX posms vēsturē. Otro vietu finālā izcīnīja Matiass Ekstrems, bet trešais palika Lēba komandas biedrs Timijs Hansens.

Svētdiena iesākās ar rīta iesildīšanās sesiju ļoti slapjos laikapstākļos. Lietus nemazinājās arī pirms trešās kvalifikācijas, kas nozīmēja braucienu pilnīgā lietū.

Trešajā kvalifikācijā pārliecinoši ātrāko laiku uzrādīja Johans Kristofersons, par gandrīz sešām sekundēm pārspējot Matiasu Ekstremu. Trešo labāko laiku uzrādīja Andreass Bakerūds.

Ļoti ātrs 3. kvalifikācijā bija Jānis Baumanis, kuram ceturtā vieta Q3. Reinis Nitišs palika devītajā vietā, vēl vairāk nostiprinoties Top12.

Ceturtajā kvalifikācijā vislabākais bija Baumaņa komandas biedrs “WorldRX Team Austria” komandā Timurs Timerzjanovs. Abi “Peugeot-Hansen” komandas braucēji Timijs Hansens un Sebastians Lēbs palika aiz Timerzjanova.

Latvijas sportistiem 4. kvalifikācija nebija tik veiksmīga, bet vēljoprojām abi braucēji bija iekš Top12. Baumanis finišēja 9. vietā, bet Nitišs pēdējo kvalifikāciju noslēdza 11. vietā.

Pusfinālā abiem latviešiem vajadzēja startēt vienā braucienā. Baumanim starts padevās ļoti labs, taču pēc neliela kontakta ar Lēbu mašīnai tika salocīts stūres stienis. Lai arī sākotnēji viņam izdevās braucienu turpināt, pirmā apļa beigās mašīna vairs nebija novaldāma, un Jānis ietriecās betona apmalē. Nitišam brauciens bija nedaudz veiksmīgāks, kā Baumanim, taču viņa “OlsbergsMSE” Ford Fiesta mašīnai nepietika ātruma lai pacīnītos par finālu, kā rezultātā finišs 5. vietā.

No pirmā pusfināla finālā iekļuva Lēbs, Kristofersons un Hansens, bet otrajā tas izdevās Ekstremam, Timerzjanovam un Bakerūdam.

Finālā jau startā vadībā izvirzījās Lēbs, un veicot nevainojamu braucienu deviņkārtējais WRC čempions izcīnīja savu pirmo uzvaru rallijkrosa karjerā. Lēbam zaudējot 2 sekundes, otro vietu ieguva Ekstrems, bet Hansens palika trešais aiz uzvarētāja finišējot aptuveni sešas sekundes.

Fināla rezultāti:

Vieta Braucējs Laiks Fināla punkti
1. Sébastien LOEB 05:27.665 8
2. Mattias EKSTRÖM 05:29.970 5
3. Timmy HANSEN 05:33.094 4
4. Andreas BAKKERUD 05:38.769 3
5. Johan KRISTOFFERSSON 05:42.416 2
6. Timur TIMERZYANOV 00:05.775 1