Ļoti veiksmīgi pasaules rallijkrosa čempionāta Vācijas posmu iesācis latviešu pilots Jānis Baumanis, kurš pirmajā kvalifikācijas kārtā izcīnīja uzvaru, kamēr otrajā palika ceturtais, pēc pirmās dienas ieņemot otro vietu kopvērtējumā.

Pirmajā kvalifikācijā Baumanis startēja 3. kvalifikācijas braucienā, no otrās pozīcijas. Starts viņam padevās labs, un izdevās izvirzīties vadībā. Brauciena laikā “WorldRX Team Austria” braucējs līderpozīciju spēja nosargāt, izcīnot uzvaru savā braucienā, un uzvarot arī kopvērtējumā. Šī Jānim bija pirmā uzvara kādā no kvalifikācijas braucieniem WorldRX Supercar klasē. Aiz Baumaņa palika abi “EKSRX” komandas piloti Tomass Heikinens un Matiass Ekstrems.

Otrajā kvalifikācijā Baumanim nācās startēt starp pirmās kvalifikācijas ātrākajiem braucējiem. Startā Jāni apsteidza Ekstrems, kuram arī izdevās atrauties, kamēr mūsu sportists noturēja otro vietu. Finišā Baumanim otrā vieta braucienā, un ceturtais labākais laiks otrajā kvalifikācijā. Pirmo rezultātu kvalifikācijā uzrādīja Ekstrems, bet aiz viņa finišēja Deivs Žanī un viens no titula pretendentiem – Peters Solbergs, kura cerības uz titulu gan ar katru braucienu samazinās.

Pēc divām kvalifikācijām Ekstrems ar 92 punktiem atrodas līderpozīcijās, kamēr Baumanis viņam zaudē vien divus punktus un ir otrais. Tikmēr trešo vietu ieņem pagājušā gada Vācijas posma uzvarētājs Žanī, kura kontā ir 81 punkts.

Pēc pirmās kvalifikācijas kārtas Baumanis pastāstīja: “Sajūtas mašīnā bija lieliskas. Es ticu, ka varu būt ātrs šajā trasē, jo man ir neliela pieredze no Super1600 šeit. Es zinu trajektorijas un citas lietas, taču braukšana ar Supercar ir totāli atšķirīga. Esmu ļoti priecīgs, ka varu apvienot to un būt ātrs arī ar Supercar mašīnu.”

Arī Jāņa brālim Artim Baumanim sacensības Esteringas trasē iesākušās ļoti veiksmīgi. Pēc pirmās dienas Super1600 klasē viņš ieņem 5. vietu, un trešajā kvalifikācijas kārtā pat izdevās izcīnīt uzvaru.

Rezultāti pēc Q2

rez-pec-q2

WorldRX Of Germany pirmās dienas fotogalerija:

Foto: Baumanis Motorsport Photography