Šajā nedēļas nogalē Formula 1 čempionāts viesosies valstī, kuras ietekme uz čempionātu tuvāko gadu laikā, visticamāk, strauji pieaugs – Amerikas Savienotajās Valstīs, no kuras nāk arī jaunie čempionāta investori “Liberty Media”. Komandu tituls jau izšķirts, bet Rosberga un Hamiltona cīņā galvenie notikumi vēl tikai priekšā.

Grafiks: FIA
Grafiks: FIA
Grafiks: F1.LV
Grafiks: F1.LV

Lai gan sacīkstes ASV ir risinājušās katrā dekādē, tomēr Ostinas trase kalendārā ir salīdzinoši neilgi – kopš 2012. gada un kopš tā laika Circuit of the Americas klājies dažādi – sākotnēji posmu aktīvi iemīļojuši meksikāņi, kuriem līdz Teksasai nav nemaz tik tālu, turklāt čempionātā startē Estebans Gutjeress un Serhio Peress, kamēr vienīgais amerikānis pēdējo gadu laikā Aleksandrs Rosi F1 čempionātā aizvadīja vien 5 posmus, tomēr pēc Meksikas GP parādīšanās kalendārā skatītāju interese strauji kritās.

Tomēr skats nākotnē nemaz nav tik drūms – pēc ilgāka pārtraukuma vairāku dekāžu garumā mājas posmu aizvadīs vietējā komanda – “Haas”, kas pārsteidza daudzus autosporta fanus ar spožu debiju, turklāt abu formulu iekļūšana Japānas GP kvalifikācijas izšķirošajā kārtā dod cerību gaidīt labu sniegumu arī šeit.

Nenoliedzami, skatītāju simpātijas iekarojis arī Luiss Hamiltons. kurš Ostinā izcīnījis uzvaru trijos no četriem piegājieniem, neraugoties uz to, ka ne reizi te nav startējis no pole position. Īpaši spoža tā bija pērn, kad spēcīgā lietus dēļ kvalifikācija divās kārtās risinājās sacīkšu dienā, bet notikumi 56 apļu garumā sniedza faniem visu nepieciešamo – avārijas, apdzīšanas, straujas izmaiņas drošības mašīnas dēļ, kā arī trešo titulu Hamiltona karjerā, ko pats “Mercedes” braucējs raksturoja kā dzīves skaistāko mirkli.

Šoreiz situācija britu braucējam nav tik parocīga un viņam nepieciešams straujiem soļiem deldēt Niko Rosberga pārsvaru, lai atkārtotu panākumu, tomēr cīņā par uzvaru noteikti vēlēsies iesaistīties arī “Red Bull”, kuri pērn sevi lieliski apliecināja sacīkšu pirmajā daļā, kā arī “Ferrari” braucēji, kuri radījuši arī iekšējo intrigu, jo abus čempionāta kopvērtējumā šķir vien pieci punkti.

ASV Grand Prix ir īsts izaicinājums katrai mašīnai – katrā sektorā var atrast ko pilnīgi atšķirīgu,” norāda Fernando Alonso, kurš ir pilns pārliecības, ka komanda atgriezīsies uz uzsāktā ceļa pēc vājā snieguma Japānā. Līdz šim gan Alonso spožu panākumu Teksasā nav bijis.

Foto: Red Bull Racing
Foto: Red Bull Racing
Foto: Red Bull Racing
Foto: Red Bull Racing
ASV GP norises programma
1. treniņbraucieni Piektdien pl. 18:00
2. treniņbraucieni Piektdien pl. 22:00
3. treniņbraucieni Sestdien pl. 18:00
Kvalifikācija Sestdien pl. 21:00
Sacīkstes Svētdien pl. 22:00

Šīs sezonas uzvarām bagātākajam braucējam Niko Rosbergam pie panākuma ASV vēl nav izdevies tikt. Apklusinājis kritiķus neskaitāmas reizes šajā sezonā, Niko ir gatavs turpināt virzīties pretim titulam pēc iespējas straujākiem soļiem. Vai tas izdosies? Piedalies prognožu spēlē un pārspēj citus F1.LV lasītājus! Kvalifikācijas sākums sestdien pl. 21:00 pēc Latvijas laika, bet sacīkšu starts svētdien pl. 22:00.

Grafiks: Pirelli
Grafiks: Pirelli

2 KOMENTĀRI

  1. Domāju, ka skatītāju interese par F1 posmu Ostinas trasē strauji kritusies ne tikai dēļ Meksikas GP parādīšanās kalendārā. Jau otro gadu pēc kārtas 1.formula Amerikā tiek organizēta vienlaicīgi ar NASCAR posmu monumentālajā Talladegā, un šāda “likumsakarība” jāuzskata par F1 mārketinga pilnīgu izgāšanos.