Luiss Hamiltons ASV GP izcīņā guva savu piecdesmito GP uzvaru un ceturto uzvaru piecās sacīkstēs Ostinas trasē. Niko Rosbergs finišēja otrajā vietā un līdz ar to brita ieguvums no šī panākumu čempionāta kopvērtējumā bija tikai 7 punkti.

Trešais finišu sasniedza Daniels Rikardo, bet uzreiz aiz pjedestāla finišēja labākais no “Ferrari” pilotiem Sebastians Fetels.

startsasvgpStartā Luiss Hamiltons pārliecinoši izmantoja savu pirmo starta pozīciju un izvirzījās vadībā, bet Niko Rosbergs atkāpās uz trešo vietu, jo pirmajā līkumā viņam iekšmalā iebrauca un apsteidza Daniels Rikardo. Turpinājumā gan Rosbergam izdevās atgūt otro pozīciju, kad “Mercedes” komanda veiksmīgāk izmantoja iespēju nomainīt riepas Virtuālās drošības mašīnas perioda laikā.

Izstāšanos no vadošajiem pilotiem piedzīvoja Makss Verstapens, kuram pēc neplānota boksu apmeklējuma sākās problēmas ar pārnesumu kārbu, un Kimi Raikonens, kuram otrajā boksu apmeklējumā netika pienācīgi pieskrūvēts aizmugurējais labais ritenis.

Sacīkstes izskaņā cīņā par sesto vietu sadursmi piedzīvoja bijušie komandas biedri Fernando Alonso un Felipe Masa (tiesneši to izmeklēja pēc finiša), tomēr abi sākotnēji spēja turpināt sacīksti, bet pāris apļus vēlāk Masa bija spiests nomainīt aizmuruējo riteni, kas cieta sadursmē. Alonso turpināja agresīvo braukšanas stilu un pirmspēdējā aplī apdzina savu tautietis Karlosu Sainsu cīņā par 5.vietu.

ASV GP – Sacīkstes rezultāti

asvgprezultati

33 KOMENTĀRI

    • Gonku lielākā daļa regulāro vērotāju jau noteikti noskatījās, bet ko tad lai komentē? Nu, noriņķoja zēni pusotru stundu; Hamis vinnēja, Rosbergs nevinnēja, un viss. Arī paralēli notiekošajā NASCAR bezzobains Talladegas brauciens padevās. Atlika vien nospļauties par patērēto laiku un pa taisno iet gulēt… 😀

    • Māri, kopš te novērojams spams no kategorijas {hibrīds starp “k. un k. ģenerāļa lekciju “vai jūs zināt, kas ir lāpsta?” un “apkamp visu firmamentu/universums nu ir tavs”}, komentārus raxtīt interese ir mazinājusies, kas ir tas ir..

      • Austin – man ir jāatzīst, ka interese dažiem labiem rakstīt ko grib un kā grib tiktiešām ir samazinājusies, kā tas nebūt nebija agrāk…. varētu teikt, ka jūs esat saņēmušies vismaz daļēji… nu jau mazāk ir pat žults šajā portālā kopumā, kas priecē (neskaitot protams žulti pret mani , to es neiekļauju statistikā, jo tā ir maznozīmīga 😀 ) ..bet nu laika gaitā man jau pamazām sāk reizēm pat patikt jūsu viedokļi….vismaz reizēm.. jāsaka – malači.. bet pārlielīt nedrīkst 😀

  1. Pēc iespējas ātrāk Ferrarī visus ir jaatlaiž,izņemot Kimī.. kārtējā izgāšanās…Maxis iespļāva Dievam acī un dabūja pēc nopelniem…un apstājās tā,lai komandai nebūtu iespēja pacīnīties par 2 vietu…nu iists malacis 😉 Alonso is back 😀 Čalim vajag labu tačku un tad čempionāts būtu interesantāks!

  2. ….laba sacīkste, kas sastāvēja no Alonso šova un boksu apmeklējumu likstām.. parādes brauciens vismaz ar kautkādu dzirkstelīti.. diezvai te derēs pro.vissirslikti.lv – tomēr – sacīkstēm būtu jābūt sacīkstēm..tamdēļ tās vispār tika ,,radītas,, ……
    Te nu jāpiemin Lipska teiktais, ka Rosis ir pelnījis beidzot titulu….no cilvēciskā viedokļa….. mans cilvēciskais viedoklis mainījās pēc šīs sacīkstes – šis tituls viņam protams būs šā vai tā, bet aprakstot sezonas scenāriju – tas būs nevis izcīnīts, bet pamatīgi izvilkts aiz ausīm…. momentāli pasēt pārsvaru pēc Hamja neveiksmēm sezonas sākumā , neizmantot dāvanas 100% …sacīkstēs , kad Hamim viss ir kārtībā – zaudēt vienos vārtos , sezonas beigās uzlasīt Hamja neveiksmju drupašas, un tagad darīt to, kas ir vislielākā muļķība, ko pilots vien var izdarīt no sportiskā viedokļa – būt uzmanīgam , cerot izpildīt minimumu ,lai kļūtu par čempionu…es gan uz šo minimumu nepaļautos, jo šāda pieeja var beigties kā 1999 gadā Irvaina gadījumā, kurš sāka pāragri svinēt savu titulu un brauca uz tādu minimumu, ka beigās pakāsa visu… Šī sacīkste to arī pierādīja – ja ne veiksme VSC , tad būtu ziepītes Red Bull izskatā, un tad jau scenāriji varēja būt jebkādi…. mans cilvēcīgais viedoklis – Rosis ne par matu nav pelnījis titulu pat no cilvēciskā viedokļa…viņam pat apzināti uzdāvināt šo titulu ir diezgan pagrūti…..
    Interesanti paskatīties uz brīnumbērnu Fetelu..tiklīdz sezonas sākumā komanda cer pacīnīties par čempi , viss ir daudzmaz normā, taču tiklīdz komandai sezonas izredžu vairs nav, netiek strādāts uz vienu protežē un komandas resursi tiek sadalīti – Fettels pazūd.. nu jau ne vien epizodiski uz neveiksmēm, bet jau regulāri ir tāda vecmeistara kā Kimika ēnā….,tāpēc tās pilotu spējas un spožie talanti mūsdienās ir tādi – nosacīti un uzpūsti….titulu skaits ir kļuvis par neobjektīvu spēju aprēķina skalu – daudz svarīgāk ir pilota darba spēja dažādos apstākļos….
    ..bet nu protams liels prieks par Maķiem – daudz dārgāki ir tie panākumi , kuri tiek izcīnīti un attīstīti soli pa solim, nekā tie, kas ir momentāli , ar kādu tehnisku risinājumu palīdzību… iznākt no ,,pīšļiem,, – lūk tas ir meistardarbs…..

  3. Nezinu vai vissirslikti.lv, bet nu tomēr viss , kas notika šajā sacīkstē tomēr bija līdz nelabumam proognozējami, tātad nekādas nopietnas intrigas nebija. Max un Kimi izstāšanās arī neko būtisku nemainīja
    Vienīgais, kas ir atzīmējams pēc rezultātiem ir tas , ka tīri teorētiski ir iestājusies situācija, ka jau nākošjā sacīkstē var tikt izcīnīts tituls, kam pietiekams nosacījums ir tāds, ka Rosbergs izcīna uzvaru, bet Hamis negūst punktus 🙂 Kā būs faktiski, jau ir cits jautājums.

  4. ņjā – tie dubultie punkti bija kautkas unikāls….. vajadzīga spriedze čempionāta izskaņā?? tak aiziet – divdesmitkāršosim punktus pēdējā posmā ,lai par titulu vēl spētu pacīnīties viss pirmais desmitnieks..šova dēļ tak šie uz visu gatavi – aiziet tikai 😀 …ir jau pierādījusies gudro galvu lemtspējas galējības… protams grūti būtu pārspēt unikālo ideju ar kvalifikācijas jauno formātu sezonas sākumā – bet mēģināt jau var ..pārsist var visu un galējībām robežu nav 😀 …

      • Fan – apārstē beidzot savu nervu sistēmu…savādāk kā histēriska dāmīte klaigā…neesi tak ņuņņa, ko?. 😉

      • p.s. jauns termins dzimis – ,,redzamām lietām,, ….interesanti gan, ko es tik neredzamu esmu teicis 😀

      • Fan – un beidz reiz tēlot muļķi… mēs abi ļoti labi zinam ,kur ir tā vaina…. nevis tajā KO es runāju, bet gan tajā , ka ES runāju…….
        kā nekā pats reiz atzini, ka centies ,,mani izslēgt,, tikai principa pēc…. , tāpēc es Tevi neuztveru kā pieaugušu cilvēku, un kur nu vēl uztvert Tevi nopietni….. 😉

  5. Vermin – tad ,kad nav kam piesieties – jāpiesienas jebkam 😀 … nu jau pat cilvēciskās īpašības tiek šķirstītas….
    ..veicot tikai vienu ,,pirksta kustību,, varu Tev pasviest piemēru par šo cilvēcisko īpašību Tevis paša izpildījumā…..

    Vermin
    10/10/2016 at 20:57 Atbildēt
    Te nu es Tev visai kategoriski nepiekritīšu. Ja nu ‘driving erratically’ tur tiešām nebija tad ‘in dangerous manner’ tur bija pēc pilnas programmas. Visa problēma ir tieši trajektorijas maiņa, kad jau ir bremzēšanas fāze. tur tam, kas ir aizmugurē, nav citas izvēles kā, vai nu izmantot priekšā esošo, ka papildus bremžierīci vai arī bremzi atlaist un mesties uz kādu pusi. Un tas jau ir ļoti dangerous. Kā izskatās pirmais šogad jau varēja redzēt Alonso izpildījumā (nepaspēja). Otrais metoties uz labo pusi varēja būt kā a la Barcelona šogad starp Meršiem. Un ja nu kāda tūkstošdaļa būtu pietrūkusi Hamim metoties uz kreiso pusi, tad būtu Alonso variants. Un pēc bremžu atlaišanas nav vairs cerību ne iegriezties līkumā, ne palikt trasē ( ne jau visur ir glābējsilīte vecās trases konfigurācijas paskatā). Tā , ka sorry, tas ir pat ļoti extremely dangerous

    kā gan Tu Vermin tā atļāvies tikai vien šajā vienā piemērā no simts sākt fantazēt, kas gan būtu bijis, ja kāda tūkstošdaļa būtu pietrūkusi Hamim metoties uz kreiso pusi, un ka tad tur būtu Alonso variants???
    …ak Tu fantazētājs un pagātnes aizticējs 😀

    …šādu piemēru ir tūkstošiem un katra cilvēka izpildījumā, tāpēc sācis uzdot jautājumus, kurus diezvai apņemtos uzdot mazi bērni atceries, ka ja piesienies, tad dari to vismaz pa dzjelai….. varbūt atpakaļ pie tēmas, vai joprojām te abi turpināsim liet to, bez kā varētu pilnīgi mierīgi iztikt??

    • Nepareizi Vucān 😀 Ja Tu labi izlasījis manis rakstīto, tad Tev vajadzēja pamanīt, ka es piemēru par to , kas varēja notikt ( bet, protams, nenotika) tādas rīcības rezultātā neminēju tāpat vien, lai bezjēdzīgi papļurķškētu, kā būtu bijis ,ja būtu bijis, bet tieši norādīju, ka tas var izraisīt tādas sekas nākotnē. Tātad rakstītajam skaidra orientācija uz to , lai kaut ko mainītu nākotnē :D. Nu bet varbūt tas priekš Tevis par sarežģītu 🙂