Luiss Hamiltons izcīnījis uzvaru Meksikas GP izcīņā, kur ‘Pirelli’ riepas pārsteidza ar savu zemo dilšanas līmeni, kā rezultātā lielākā daļa braucēju iztika ar vienu boksu apmeklējumu. Aiz Hamiltona finišēja viņa komandas biedrs Rosbergs un Makss Verstapens, kurš pēdējos apļos pēc asas cīņas ar Fetelu un Rikjardo noturēja trešo pozīciju, tomēr viņa izbraukšana ārpus trases un pozīcijas neatdošana tika sodīta ar 5 sekunžu sodu, kā rezultātā 3. vieta tika piešķirta Fetelam.

Sacīkšu startā ātrākais bija pole position ieguvējs Luiss Hamiltons, tomēr, bremzējot pirms pirmā līkuma, viņa riepas nobloķējās, kā rezultātā līkumu nācās izbraukt caur zāli, tomēr pozīciju izdevās noturēt. Cīņā par otro vietu Rosbergs un Verstapens saskārās, tomēr abi turpināja braucienu, noturot savas pozīcijas. Peletona lejasgalā trasi nesadalīja mājinieks Gutjeress, Ēriksons un Verleins, kā rezultātā pēdējam nācās izstāties, bet trasē tika sūtīta drošības mašīna.

Boksos bez avārijā iesaistītā Ēriksona devās arī Rikjardo, kurš, sacīkstēm atsākoties, strauji atguva pozīciju pēc pozīcijas. “Ferrari” braucējs Sebastians Fetels izvēlējās pirmo sacīkšu nogriezni veikt krietni garāku kā konkurenti, pavadot vairākus apļus sacīkšu vadībā, tomēr pēc pitstopa nonāca aiz sava komandas biedra Raikonena, nepilnas 20 sekundes aiz sacīkšu līdera Hamiltona, kurš ātri vien izveidoja drošu pārsvaru pār Rosbergu.

Daniels Rikjardo un Kimi Raikonens nolēma veikt otro boksu apmeklējumu, kas ļāva Rikjardo ar mīkstajām riepām būt pārliecinoši ātrākajm braucējam pēdējos apļos. Tikmēr cīņā par otro pozīciju Makss Verstapens nespēja noturēties trases robežās pēc mēģinājuma apdzīt Rosbergu, kurš pēc šī manevra izveidoja drošu pārsvaru, lai finišētu otrajā vietā.

Verstapena nodilušās riepas ļāva pēdējos apļos Fetelam un Rikjardo viņu noķert. Fetela apdzīšanas mēģinājums beidzās ar Verstapena izbraukšanu ārpus trases, pēc kā “Red Bull” braucējs nolēma paturēt savu pozīciju, izraisot dusmas no Fetela puses, kurš vēl paguva sadurties ar Rikjardo, tomēr abi braucēji savas pozīcijas saglabāja. Sadursme notika arī cīņā par sesto vietu starp Raikonenu un Hulkenbergu, kas beidzās par labu “Ferrari” braucējam.

Vēl dodoties uz apbalvošanas ceremoniju 3. vietā bija klasificēts Verstapens, tomēr pozīcijas neatdošana rezultējās ar 5 sekunžu sodu, atbīdot 19 gadus veco braucēju uz 5. vietu.

Čempionāta kopvērtējumā Rosberga pārsvars sarucis līdz 19 punktiem, bet Luisam Hamiltonam 51. uzvara karjerā ļāva panākt Alenu Prostu, kurš līdz šim bija otrais uzvarām bagātākais F1 braucējs aiz Mihaela Šūmahera. Nākamais posms tiks aizvadīts Interlagosas trasē, Brazīlijā, pēc divām nedēļām, kur Rosbergam pietiek ar uzvaru, lai garantētu titulu.

cwc1x8sweaaxfoh

 

 

 

3 KOMENTĀRI

  1. Man tīri labi patika, it īpaši beigas. Makša izbraukšana no trases nebūt nebija tāda pati kā Hamim, jo ja Maxis iebrauktu trasē uzreiz atpakaļ, nevis nogrieztu līkumu, tad būtu zaudējis pozīciju Sebam (un droši vien arī Rikjardo). 5 sekunžu sods bija ļoti atbilstošs.