Rosbergs un Hamiltons. Bērnības draugi, kuru kāre pēc panākumiem novedusi pie tā, ka vienam no viņiem šonedēļ notiekošā Abū Dabī GP izcīņa paliks atmiņā, kā viens no karjeras spožākajiem triumfiem, kamēr otram nāksies samierināties ar faktu, ka pat deviņas uzvaras sezonā nav pietiekami, lai izcīnītu titulu. Tieši “Mercedes” braucēju cīņai tiks pievērsta galvenā uzmanība. Lai gan Rosbergam iekrāts 12 punktu handikaps, to pazaudēt iespējams acu mirklī.

Kas Niko Rosbergam jāpaveic, lai nodrošinātu titulu:

cyc03vuucaajig0
Grafiks: F1.com

abuPēdējo divu gadu laikā tieši Hamiltons un Rosbergs ir tie braucēji, kam izdevies izcīnīt uzvaras šaurajā Jasmarinas trasē, kur sacīkstes risinās jau kopš 2009. gada. Tieši šeit 2010. gadā savu pirmo titulu pārsteidzoši izcīnīja Sebastians Fetels, kurš pirms posma atradās pat 15 punktus aiz Alonso un septiņus aiz komandas biedra Vēbera. Gadu vēlāk Fetela caurā riepa pirmajā aplī pie panākuma ļāva tikt Hamiltonam. Gadu vēlāk arī viņš izstājās no līderpozīcijas, kamēr Rosbergs piedzīvoja iespaidīgu sadursmi ar atpalicēju Kartikejanu.

Krēslas sacīkstes 2012. gadā spilgti paliks atmiņā Kimi Raikonena atbalstītājiem. Soms izcīnīja pirmo uzvaru pēc atgriešanās F1 no rallija, sacīkšu laikā izsakot leģendāro frāzi: “Lieciet man mieru! Es zinu, ko darīt!” Gadu vēlāk triumfēja Fetels, bet 2014. gadā pirmo un vienīgo reizi F1 vēsturē sacīkstēs tika piešķirti dubultie punkti. Tas ļāva Rosbergam saglabāt matemātiskas izredzes uz titulu, tomēr tehniskas problēmas liedza apdraudēt Hamiltona pozīcijas.

Pērn čempiona tituls jau bija izšķirts, bet uzvaras laurus plūca Rosbergs, līdz ar to kopš 2011. gada nevienam braucējam nav izdevies Jasmarinas trasē uzvarēt divus gadus pēc kārtas, turklāt tikai divās no septiņām Abū Dabī GP izcīņām uzvaru izcīnīja pole position ieguvējs, neraugoties uz trases šaurajām un īsajām taisnēm, kas padara apdzīšanu ļoti sarežģītu.

Grafiks: FIA
Grafiks: FIA

Tomēr uzmanības centrā būs ne tikai “Mercedes”, jo pēdējo Grand Prix izcīņu karjerā aizvada Felipe Masa un 2009. gada pasaules čempions Džensons Batons. Lai gan šosezon “Williams” un “McLaren” formulas ne tuvu nav tik izcilas kā laikos, kad abi veterāni ienāca čempionātā, tomēr tas nepadarīs tik liela dzīves posma noslēgšanu mazāk emocionālu.

“Red Bull” un “Ferrari” braucēju cīņā šoreiz pārāki bijuši buļļi, tomēr gatavošanos jaunajai sezonai visstimulējošāk uzsākt, ar uzviju noslēdzot iepriekšējo. Lai gan sacīkšu ātruma ziņā “Mercedes” braucēji ir soli priekšā, tomēr komandas biedra pieskatīšana var pavērt iespējas arī šīm komandām pacīnīties pat par uzvaru. Tāpat savas tagadējās komandas rindās pēdējo reizi redzēsim tādus braucējus kā Hulkenbergu, Magnusenu, Okonu, Gutjeresu, un, iespējams, arī Nasru un Verleinu.

[socialpoll id=”2402925″]

Abū Dabī GP norises programma
1. treniņbraucieni Piektdien pl. 11:00
2. treniņbraucieni Piektdien pl. 15:00
3. treniņbraucieni Sestdien pl. 12:00
Kvalifikācija Sestdien pl. 15:00
Sacīkstes Svētdien pl. 15:00

Kā tavuprāt beigsies Abū Dabī GP izcīņa? Piedalies prognožu spēlē un pārspēj citus F1.LV lasītājus! Kvalifikācijas sākums sestdien pl. 15:00 pēc Latvijas laika, bet sacīkšu starts svētdien pl. 15:00. Nedēļas nogalē Jasmarīnā izšķirsies arī GP2 čempiona tituls, par kuru cīnās “Prema” komandas braucēji Pjērs Gazlī un Antonio Džiovinaci.

Grafiks: Pirelli
Grafiks: Pirelli

7 KOMENTĀRI

  1. Ja Rosbergs izcīnīs titulu, tad tas būs pelnīti jau tikai tāpēc, ka viņš būs izturējis šo nenormālo spriedzīti. Uzdevums it kā ikdienišķs – kas var būt vienkāršāk, kā ar Mercedes finišēt uz pjedestāla. Nav pat jābūt otrajam – var palaist garām vismaz vēl kādu, kurš svētdien izšaus. Taču nobraukt visu gonku, kad galvā vārās tikai viena doma ‘ka tik kaut kas nenotiek’, ir reāli ekstrēms pasākums…
    Gaidām finālu! 🙂