Francijas rallijkrosa komanda “DA Racing” paziņojusi par pievienošanos FIA pasaules rallijkrosa čempionātam 2017. gadā.

Komanda nesen iegādājusies divas Peugeot 208 ‘SuperCar’ klases mašīnas, ar kurām 2015. gadā Timijs Hansens un Deivs Žanī “Peugeot-Hansen” komandas sastāvā izcīnīja četras uzvaras, kā arī titulu komandu ieskaitē. Identiskas specifikācijas mašīnu pērnajā sezonā izmantoja arī Kevins Hansens, kurš dominēja Euro RX ieskaitē.

“Divu Peugeot 208 World RX superkāru ierašanās ļaus mums vislabākajos apstākļos sagatavoties dalībai pasaules čempionātā.”

“2016. gada nogalē mums bija iespēja iegādāties divas augstas klases mašīnas, un ar domu par “DA Racing” palielināšanos mēs nevarējām neizmantot šo iespēju,” stāsta “DA Racing” īpašnieks Dominiks Duborgs. “Divu Peugeot 208 World RX superkāru ierašanās ļaus mums vislabākajos apstākļos sagatavoties dalībai pasaules čempionātā.”

Oficāli pagaidām nav nosaukts neviens no komandas braucējiem, taču ir paredzams, ka viens no pilotiem būs Žans-Baptists Duborgs, kurš arī šobrīd ir komandas sastāvā.

Romēns Grožāns

“DA Racing” komanda līdz šim ir startējusi dažādās rallijkrosa sacensībās, tostarp World RX un Euro RX čempionātos, kā arī ziemas sacīkstēs uz ledus, kur nesen “Haas F1” pilots Romēns Grožāns guva uzvaru posmā Francijas Alpos. Jāpiemin, ka Grožāns startēja tieši “DA Racing” sastāvā.

Pasaules RX labākais rezultāts komandai ir 3. vieta 2015. gada Francijas RX posmā.