FIA pasaules rallijkrosa čempionāta zvaigzne Andreass Bakerūds aizvadīs savas pirmās rallija sacensības karjerā, šajā nedēļas nogalē startējot Norvēģijas rallija čempionāta pirmajā posmā.

Bakerūds sacensībās piedalīsies ar “M-Sport” sagatavotu Ford Fiesta R2 mašīnu, kura pieder rallija braucējam Andersam Grondālam. Grondāls arī palīdzēs Bakerūdam sagatavoties pirmajām rallija sacensībām, kuras norisināsies ziemas apstākļos.

“Ir dīvaini, ka es gandrīz nekad netrenējos mašīnā. Motoru sportistiem vienmēr ir grūti trenēties ar mašīnu, dēļ augstajām izmaksām,” stāsta Bakerūds. “Esmu ļoti priecīgs par šādu iespēju. Šonedēļ aizvadīsim vairākus treniņus sacensībām. Šis ir lielisks sezonas iesākums. Es vienmēr esmu vēlējies izmēģināt ralliju – tas būs lielisks pārbaudījums.”

Kena Bloka “Hoonigan Racing” komandas pārstāvim Bakerūdam, kurš divas sezonas bija Reiņa Nitiša komandas biedrs, stūrmanis sacensībās būs pieredzējušais Miriams Valfridsons. Bakerūds stāsta ka rallijs ir pilnīgi atšķirīgs no rallijkrosa, taču ir lietas, ko iespējams mācīties. Norvēģis uzskata, ka šādi treniņi ir nepieciešami, lai sasniegtu mērķi – kļūšanu par pasaules čempionu Pasaules RX.

Tikmēr vairāki citi World RX braucēji, tostarp latvieši Reinis Nitišs un Jānis Baumanis šajā nedēļā piedalīsies “Autosport” rīkotajā šovā “Autosport International Show”, kur tiks svinēta rallijkrosa piecdesmit gadu jubileja.