“Renault” F1 komanda ir paziņojusi, ka tās līdzšinējais boss Frederiks Vasūrs (attēlā pa labi) pēc abpusējas vienošanās ir pametis franču vienību.

Vasūrs, kurš pie “Renault” komandas stūres stājās tikai pagājušā gada sākumā, aizvadījis ļoti veiksmīgu karjeru zemākajās sacīkšu klasēs, kur aizvedis ART komandu līdz vairākiem tituliem. Tomēr “Renault” F1 komandas restrukturizācijas procesā Vasūrs piedalījās tikai vienu sezonu – trasē 2016.gadā komanda uzrādīja ļoti vājus rezultātus, taču aizkulisēs Vasūrs kopā ar Sirilu Abitebulu (attēlā pa kreisi) centās atrast kopīgu valodu, lai izvēlētos attīstības veirzienus un paņēmienus. Pēc neoficiālas informācijas tieši Vasūra atšķirīgie uzskati komandas attīstībai ir noveduši pie viņa aiziešanas no franču vienības.

Pagaidām komanda nav paziņojusi Frederika Vasūra aizstājēju, taču tas noteikti tiks atrasts līdz jaunā modeļa prezentācijai, kas notiks 21.februārī.

Jāpiebilst, ka arī jaunais komandas pilots Niko Hulkenbergs uz franču vienību lielā mērā pārgāja tieši pateicoties labiem kontaktiem ar Frederiku Vasūru.

1 KOMENTĀRS

  1. Lai nu ko, bet politiku francūži bīdīt māk. Kā seja un līderis ar harizmu Vasūrs nebija izcilākais komandas boss, bet lietas sakārtot viņš mācēja. Redzēs vai Renault meklēs ‘svaigu gaļu’ vai dos atpakaļ Sirilam vadības grožus.