Dienu pēc “Yamaha” MotoGP prezentācijas, savu jauno motociklu šai sezonai atrādīja arī itāļu “Ducati” fabrikas komanda, kuras sastāvā šogad startēs Horhe Lorenco un Andrea Doviciozo. Tā bija pirmā iespēja redzēt Lorenco pilnvērtīgā “Ducati” krāsojuma kombinezonā.

Es daudzus gadus esmu braucis ar vienu un to pašu motociklu, tāpēc Valensijas testi man bija liels šoks.

Horhe Lorenco

“Man jāsaka, ka šobrīd esmu krietni vairāk sanervozējies, nekā sacīkšu laikā,” prezentācijā pastāstīja Horhe Lorenco. “Šī man it ļoti īpaša diena. Vakar satiku “Ducati” līdzjutējus un darbiniekus – biju pārsteigts par mīlestību, ko viņi velta šai markai un visam, kas ar to saistīts. Daži no cilvēkiem man teica – ‘Esi sveicināts ģimenē!’. Es domāju, ka tāda ģimeniskuma sajūta var būt tikai šajā komandā.”

“Es daudzus gadus esmu braucis ar vienu un to pašu motociklu, tāpēc Valensijas testi man bija liels šoks,” turpināja Lorenco, kura komandas biedrs Doviciozo “Ducati” vienībā aizvadīs jau savu piekto sezonu. “Taču tās bija lielas un pozitīvas pārmaiņas. Motocikla vadāmība ir satriecoša un jauda iespaidīga. Šo motociklu novaldīt ir ļoti viegli gan līkumos, gan taisnēs – tas man bija liels pārsteigums.”

Līdzīgi kā “Yamaha”, arī “Ducati” komanda ņems dalību pirmajos šī gada MotoGP kolektīvajos testos, kas notiks 30.janvārī Sepangas trasē.