Pēc vairāku mēnešu neziņas par “SMP Racing” plāniem ASV, šodien tika paziņots par Mihaela Aļošina atgriešanos IndyCar čempionātā “Schmidt Peterson Motorsport-Honda” sastāvā.

Tas ir oficiāli! Esmu atgriezies IndyCar čempiopnātā ar ‘savējo’ SMP Racing komandu! Esmu ļoti laimīgs!

Mihails Aļošins

Aļošina karjeru pēc 2015.gada sezonas smagi ietekmēja ASV noteiktās sankcijas Krievijas virzienā, jo krievu braucēja karjera ASV tika finansēta no Krievijas SMP bankas sacīkšu programmas fonda. Arī uz šo sezonu neskaidrības radīja tieši abu valstu saspringtā politiskā situācija, tomēr SMP ir atradusi iepsēju to apiet un Aļošins beidzot ir ticis apstiprināts kā Džeimsa Hinčklifa komandas biedrs uz 2017.gada sezonu.

Savā debijas sezonā bijušais Formula Renault 3.5 sēriju čempions Aļošins septiņos posmos spēja iebraukt top10 un izcīnīja otro vietu Hjūstonā, tomēr pēdējā posma treniņos Fontanā cieta smagā avārijā un guva nopietnas krūšu kurvja traumas. Neskatoties uz to, viņš pilnībā atkopās, startēja Eiropas Le Mans Series čempionātā, kā arī atgriezās uz 2015.gada pēdējo IndyCar posmu Sonomā, kur kvalifikācijā pārspēja abus komandas biedrus un finišēja 10.vietā. Pērn Aļošinam lielākais panākums bija pole un otrā vieta Pokono, bet kopvērtējumā viņš finišēja 2 pozīcijas aiz komandas biedra Hinčklifa.

Pirmie testi Aļošinam un Hinčklifam notiks 7.februārī Sonoma Raceway, bet no 10. līdz 11.februārim abi piedalīsies IndyCar kopējos testos Fīniksā.