“Mercedes AMG Petronas Motorsport” šodien ir paziņojusi, ka bijušais “Ferrari” tehniskais vadītājs Džeimss Elisons ar 1.martu pievienojas vācu komandai.

Elisons savulaik ir izcīnījis čempiona titulus “Ferrari” un “Renault” komandu sastāvā, kur pildīja vadošas tehniskā speciālista lomas. Tagad britu speciālistu gaida svaigi izveidots tehniskā vadītāja amats “Mercedes” komandā, kur viņš būs atbildīgs par tehnisko attīstību un viņa tiešais priekšnieks būs komandas boss Toto Volfs.

Nevar aizmirst, ka pirms Jaungada tapa zināms, ka līdzšinējais “Mercedes” tehniskais guru Padijs Lavs pametīs komandu, jo nav vienojies ar vienības vadību par līguma pagarināšanu. Jau tobrīd bija skaidrs, ka “Mercedes” ir atraduši Lavam aizstājēju tieši Elisona personā.

Vēl pagājušo sezonu Džeimss Elisons uzsāka “Ferrari”, tomēr pēc sievas nāves pavasarī viņš nolēma atgriezties Lielbritānijā, lai būtu kopā ar saviem bērniem. Darba piedāvājums no “Mercedes” ļaus Elisonam strādāt sava dzimtenē.

“Esmu sajūsmā par iespēju atgriezties darbā pēc šī laika, ko esmu pavadījis prom no Formula 1 čempionāta,” paziņoja Elisons. “Tā ir iespaidīga privilēģija, jo man tiek uzticēta pozīcija komandā, kas pēdējos trīs gados guvusi iespaidīgus panākumus.”