Sebastians Buemi vēlreiz apliecinājis “Renault e.Dams” komandas lielisko konkurētspēju, izcīnot uzvaru Buenosairesas ePrix izcīņā, aiz sevis atstājot citu bijušo “Toro Rosso” braucēju Žanu Ēriku Verņē, kamēr uz pjedestāla trešā pakāpiena kāpa di Grasi.

Kvalifikācijas braucienos grupu kārtā labāko rezultātu uzrādīja “Techeetah” komandas braucējs Žans Ēriks Verņē, tomēr Super Pole izcīņā pārāks izrādījās Lukass di Grasi, kurš, neraugoties uz četrām uzvarām, ne reizi no pirmās vietas vēl nebija startējis. Čempionāta līderis Buemi kvalificējās trešais.

Startā Verņē izdevās noturēt Buemi sev aizmugurē, bet di Grasi veica lielisku startu, iekrājot nelielu pārsvaru. “Jaguar” braucējs Ādams Kerols palika trases malā, kā rezultātā tika izkārti dzeltenie karogi visā trasē (Formula E ekvivalents virtuālajai drošības mašīnai), pēc kā Verņē izdevās apsteigt pole position ieguvēju. Drīz vien di Grasi nonāca arī aiz Buemi. Tikmēr Tērvijs lieliski turējās kvalifikācijā izcīnītajā 4. pozīcijā. Sestajā aplī Buemi salīdzinoši viegli tika garām Verņē, kamēr Tērvijs apsteidza Di Grasi.

Pilnīgu fiasko piedzīvoja “DS Virgin” vienība. Pagājušā gada uzvarētājam Semam Bērdam kvalifikācijā augstāk par desmito vietu tikt neizdevās, bet cīņa sacīkstēs formulas problēmu dēļ beidzās jau pirmajos apļos. Viņa komandas biedrs Lopess kvalifikācijā piedzīvoja avāriju, bet sacīkstēs savā mājas posmā pakāpās vien līdz 10. vietai.

Maro Engels ar “Venturi” mašīnas problēmām un apstāšanos trasē cīnījās gan kvalifikācijā, gan sacīkstēs, kā rezultātā boksos nācās doties jau pēc 15 no 37 apļiem, kur arī palika un braucienu neturpināja vairākas minūtes.

Tērvijam pārsvaru izveidot neizdevās, vairākkārt bloķējot riteņus, bet aizmugurē esošo Di Grasi apsteidza arī Prosts. Tieši “Nextev TCR” braucējs atklāja boksu apmeklējumus 18. apļa beigās. Viņam sekoja arī lielisku nedēļas nogali aizvadošais “Jaguar” braucējs Evanss no astotās pozīcijas. Viņš gan saņēma 5 sekunžu sodu par ātruma pārsniegšanu dzelteno karogu fāzē. Sodu saņēma arī Haidfelds, kurš neievēroja minimālo pitstopa laiku.

Tērvijs uz boksu apmeklējuma rēķina atkrita uz sesto pozīciju aiz komandas biedra Pikē jr., kuram nācās spēcīgi bremzēt, lai neietriektos, iespējams, nedroši trasē izlaistajā di Grasi. “Mahindra” braucēji palika trasē apli ilgāk, bet problēmas boksos liedza Rozenkvistam pacīnīties par punktiem pēc rezultāta, tomēr vienu punktu par ātrāko apli gan izdevās gūt.

Di Grasi apdzinis Prostu, metās uzbrukumā otrajā vietā esošajam Verņē, kurš gan veica lielisku otro nogriezni, deldējot Buemi pārsvaru, kas vienubrīd pat pārsniedza 6 sekundes, tomēr apdraudēt pozīciju neizdevās.

Pēdējos apļos lielisku šovu sarīkoja “Dragon Racing” braucēji Duvāls un d’Ambrocio. Pēdējam izdevās pēc ciešas cīņas vairāku līkumu garumā apsteigt komandas biedru un pakāpties uz sesto pozīciju, tomēr enerģijas trūkuma dēļ beigās tomēr nācās piekāpties ne tikai Duvālam, bet arī Abtam.

Trešā uzvara trīs posmos ļāva Buemi vēl vairāk palielināt savu pārsvaru čempionāta kopvērtējumā. Pats Buemi norādīja, ka otrais nogrieznis bija ievērojami grūtāks un drošības mašīnas došanās trasē, visticamāk, liegtu viņam gūt panākumu.

Sacensības (kā arī treniņus un kvalifikāciju) ir iespējams vērot atkārtojumā F1.LV mājaslapā, savukārt spožākos mirkļus iespējams aplūkot ŠEIT.