Pirmssezonas spēle ar nosaukumu ‘Kurš ir favorīts?’ turpinās, jo arī “Ferrari” kompānijas boss Serhio Markione iesaistījies diskusijā un paziņojis, ka itāļu vienība noteikti ir aiz “Mercedes”.

Pēc astoņām testu dienām Barselonā labāko apļa laiku uzrādīja Kimi Raikonens, kur “Ferrari” demonstrēja lielisku sniegumu arī sacīkšu distancēs un vieksmīgi pielāgojās jauno, platāko riepu izmantošanai. Turklāt atšķirībā no pagājušā gada, “Ferrari” daudz nezaudēja saviem konkurentiem arī veikto apļu ziņā un tehnikas izturības ziņā.

Pēc testiem “Mercedes” vadošie cilvēki ar Luisu Hamiltonu priekšgalā paziņoja, ka “Ferrari” uz šo sezonu ir ievērojami progresējuši un tagad atrodas favorītu statusā pirms jaunās sezonas.

“Priekš “Ferrari” komandas šobrīd viss izskatās ļoti pozitīvi,” pēc testiem paziņoja Luiss Hamiltons. “Es nedomāju, ka viņi blefo, viņu ātrums visas nedēļas garumā bija iespaidīgs.”

Taču Markione nesajūsmināja situācija, kad viņai komandai tiek piekārta favorītu birka un radīts papildus spiediens medijos. “Ferrari” prezidents uzstāja, ka “Mercedes” joprojām ir favorīti gan uz uzvarām, gan uz šīs sezonas titulu.

“Mums Barselonas testos bija divi uzvdevumi,” paziņoja Markione. “Pirmkārt, spēt konkurēt ar “Red Bull” komandu. Otrkārt, sagatavot izturīgu mašīnu. Esmu drošs, ka “Mercedes” joprojām ir mums priekšā.”

“Jaunās mašīnas ir ievērojami ātrākas un piloti šogad tiešām dabūs pasvīst un atstrādāt savas algas,” turpināja itāļu kompānijas prezidents. “Domāju, ka viņi būs pamatīgi nosvīduši sacīkšu finišā.”

5 KOMENTĀRI

  1. Arī ar ātru formulu Ferrari komandai uzvaras vēl nav garantētas. Nevajag aizmirst, ka šogad 9.februārī Fetels, piedaloties riepu testos lietus apstākļos Itālijā, jau pirmajā dienā piedzīvojis avāriju un otrā diena vispār tika atcelta, jo Ferrari formula bija pārāk pamatīgi sadragāta. Ferrari komandai ir jāmeklē talantīgāks komandas biedrs Raikonenam, ja tā vēlas cīnīties par čempiona titulu!