Luiss Hamiltons uzrādīja ātrāko apli šīs sezonas pirmajā kvalifikācijā Austrālijā, par sekundes trešdaļu pārspējot “Ferrari” braucēju Sebastianu Fetelu. Otrajā rindā sacīkstes uzsāks abu komandas biedri Botass un Raikonens, kamēr “Red Bull” braucējs Daniels Rikjardo piedzīvoja avāriju, paliekot bez rezultāta trešajā kārtā.

Pirmajā kārtā pie īstas iespējas sevi pierādīt netik Stofels Vandūrns, kura “McLaren” formulu piemeklēja problēmas ar degvielas sistēmas padevi, tādēļ veica tikai vienu lidojošo apli, kas ļāva apsteigt vienīgi Džolionu Palmeru un Lensu Strolu. Uz otro kārtu netika arī Kevins Magnusens, kam 17. ātrākais laiks, bet tikai 0.2 sekundes pietrūka Antonio Džiovinaci, kurš savu pirmo pieredzi Melburnas trasē guva tikai šorīt treniņos. Ātrākais laiks “Mercedes” braucējam Luisam Hamiltonam, kamēr Fetels vienīgais sataupīja ultramīksto riepu komplektu.

“McLaren” komandas nedienas ar jaudas zudumiem turpinājās otrajā kvalifikācijas kārtā. Fernando Alonso tomēr pēdējās minūtēs spēja veikt konkurētspējīgu lidojošo apli un pārspēt Estebanu Okonu un Markusu Ēriksonu. Izšķirošajā kārtā netika arī Niko Hulkenbergs, kā arī Serhio Peress, kura lidojošo apli izbojāja priekšā lēni braucošais Felipe Masa. Lielisks sniegums abiem “Toro Rosso” braucējiem, kas kā pēdējie iekļāvās labāko desmitniekā.

Foto: F1.com

Sākoties izšķirošajai kārtai uz trases parādījās pirmās lietus lāses, tomēr tās nebija pietiekami nopietnas, lai izmainītu braucēju dienaskārtību. Pirmajās minūtēs trasē devās tikai trīs vadošo komandu braucēji. Hamiltons uzrādīja ātrāko apli, par 0.3 sekundēm pārspējot Fetelu, kam sekoja Botass un Raikonens. Daniels Rikjardo piedzīvoja avāriju, izraisot sarkano karogu fāzi. Pēc tās Botass uzrādīja ātrāko laiku, tomēr tūlīt pat to pārspēja Hamiltons. Raikonens savu laiku neuzlaboja, bet Fetels ar lielisku pēdējo sektoru pakāpās uz otro pozīciju. Negaidīta sestā pozīcija citam “Ferrari” dzinēja izmantotājam Romēnam Grožānam no “Haas” vienības.

To, kā spēku samēri mainīsies un attīstīsies “Ferrari” cīņā ar “Mercedes”, kā arī, uz ko būs spējīgs mājinieks Daniels Rikjardo pēc neveiksmes kvalifikācijā, uzzināsim rītdien pl. 8:00 no rīta.

4 KOMENTĀRI

  1. Es (žāvājoties) esmu apmierināts ar Luisa 62-o pole position un 106-o front row startu. Fetels arī beidzot saņēmis ātru formulu un pirmo reizi kopš 2015.g. Singapūras GP (!!!!) startēs no front row. Botasam rīt uzdevums startā ir viennozīmīgi skaidrs. hehehe