“Sauber” pilots Paskāls Verleins ir atsaukts no dalības Austrālijas GP izcīņā un viņa vietā komandu Albertparka trasē pārstāvēs Antonio Džiovinaci.

Verleins “Race of Champions” sacīkstē guva mugusas savainojumus un pēc ārstu ieteikuma bija spiests izlaist pirmo testu sesiju Barselonā, kur viņa vietā “Sauber” formulā sēdās tieši Džiovinaci.

Foto: Aldis Putniņš

Pēc piektdienas treniņu aizvadīšanas Verleins pats atzinās, ka viņam ir šaubas par savām spējām pabeigt sacīksti un tāpēc viņš vēlas atsaukt savu dalību.

“Mans fiziskās sagatavotības līmenis nav tik augsts, lai es varētu pabeigt sacīksti, jo traumas dēļ esmu mazāk trenējies pirms šīs sezonas,” paziņoja vācietis. “Es paskaidroju situāciju komandai un “Sauber” vienība ir nolēmusi neriskēt. Man ir ļoti žēl, taču šoreiz jārīkojas komandas interešu labā.”

Pats pilots un arī komandas vadītāja Moniša Kaltenborna bija pārliecināta, ka Verleins būs gatavs uz Ķīnas GP izcīņu. Tostarp Antonio Džiovinaci, kurš ir “Ferrari” akadēmijas biedrs un pērnā gada GP2 čempions, bija klāt arī Austrālijā, jo pilda “Ferrari” komandas rezerves pilota funkcijas.