Jau šajā nedēļas nogalē Argentīnas “Termas de Rio Hondo” sacīkšu trasē tiks aizvadīta MotoGP sezonas otrā sacīkste.

MotoGP čempionāta sezona iesākās pirms divām nedēļām, kad Katarā risinājās 2017. gada pirmais posms. Pēc ļoti pārliecinoša snieguma pirmssezonas testos un arī Kataras GP nedēļas nogales laikā, sezonu ar uzvaru sāka Maveriks Vinjaless, kurš šosezon startē “Movistar Yamaha” rūpnīcas vienībā.

Interesanti, ka dēļ laikapstākļiem Katarā netika aizvadīta kvalifikācija, līdz ar to starta kārtību noteica treniņu rezultāti. Šādas problēmas gan diez vai sagaidīsim šonedēļ Argentīnā, jo solīts tiek labs un saulains laiks.

Termas de Rio Hondo trase

Šī būs ceturtā Argentīnas GP izcīņa salīdzinoši jaunajā “Termas de Rio Hondo”. Iepriekšējās trijās uzvaras sadalījuši ir Valentīno Rosi un Marks Markess, kuriem attiecīgi viena un divas uzvaras.

Pērn ātrākais gan kvalifikācijā, gan sacīkstē bija tieši Markess, kurš tieši pēc Argentīnas posma pirmo reizi sezonā izvirzījās kopvērtējuma vadībā, bet sezonas izskaņā izcīnīja savu trešo pasaules čempiona titulu.

Šīs nedēļas Argentīnas Grand Prix arī īpašs ar vēl vienu notikumu – Valentīno Rosi 350. sacīkste MotoGP.

MotoGP klases kvalifikācija gaidāma sestdien, plkst. 20.00 pēc Latvijas laika, bet sacīkste sāksies svētdien, plkst. 22.00. Pirms tam arī Moto2 un Moto3 sacīkstes.