Šajā nedēļas nogalē Portugālē esošajā Montalegres rallijkrosa trasē tiks aizvadīts jau otrais šīs sezonas FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posms.

Pirms divām nedēļām Barselonas “Circuit de Catalunya” trasē iesākās jaunā, 2017. gada World RX sezona, kura gan nepārāk veiksmīga padevās latviešu sportistiem Reinim Nitišam un Jānim Baumanim. Nitišs savā pusfināla braucienā kļūdījās startā, kamēr Baumanis palika aiz strīpas lai iekļūtu pusfinālos.

Barselonas RX, foto: fiaworldrallycross.com
Barselonas RX, foto: fiaworldrallycross.com

Sezonu ar uzvaru iesāka esošais pasaules čempions un Nitiša komandas biedrs “EKS” vienībā Matiass Ekstrems, kurš finālbraucienā pārspēja “MJP Team Austria” pārstāvi Timo Šeideru un “Hoonigan Racing Division” braucēju Andreasu Bakerudu.

Pērn Montalegres trasē tika aizvadīts pirmais čempionāta posms, kurā uzvaru svinēja Peters Solbergs. Latvijas sportisti Baumanis un Nitišs pagājušajā gadā sezonu iesāka ar attiecīgi 14. un 15. vietu.

Reinis Nitišs, foto: EKS
Reinis Nitišs, foto: EKS

“Sacensības Portugālē savā ziņā ir kā loterija, jo pēdējos gadus mūs tur sagaidījuši ļoti dažādi laika apstākļi – pirms četriem gadiem tur valdīja sals un sniegs, 2014. gadā saules staros varēja apdedzināt vaigus, bet jau pērn pār trasi saimniekoja teju orkāna spēka lietusgāzes. Tikpat neprognozējami ir bijuši arī mani līdz šim Montalegrē sasniegtie rezultāti.”

Jēkabpilietis arī stāsta, ka trase ir ļoti aizraujoša: “Circuito Internacional de Montalegre trase ir ar savu “odziņu” – viena no tām ir 250 metrus garā starta/finiša taisne, kuras izskaņā jāpieņem lēmums par Joker apļa stratēģiju. Tāpat arī trases reljefs, kas ne vien lieliski reprezentē kalnaino Montalegres apkārtni, bet arī padara dalību sacensībās par aizraujošu piedzīvojumu, rūpējoties par skatītāju atmiņās paliekošiem braucieniem!”

Montalegres trase, foto: fiaworldrallycross.com
Montalegres trase, foto: fiaworldrallycross.com

Jāpiemin, ka savā debijas sezonā World RX čempionātā Reinis Nitišs pirmās sacensības aizvadīja tieši Montalegres trasē, kas atrodas gandrīz kilometra augstumā virs jūras līmeņa, un tajās izcīnīja 3. vietu.

Ekskluzīvu F1.LV portāla interviju ar Jāni Baumani pirms Portugāles RX posma varat lasīt šeit!

Pirmā darbība Montalegres trasē sāksies sestdienas rītā, kad 12.00 pēc Latvijas laika sāksies pirmie treniņbraucieni, bet svētdienā sākot ar 16.00 Lattelecom kanālā Best4Sport TV būs iespēja sekot sacensību tiešraidei.

Bompiso World RX of Portugal norises grafiks

Sestdiena, 22. aprīlis
12:00 Treniņbraucieni
15:30 Pasaules RX Supercar 1. kvalifikācija
17:00 Pasaules RX Supercar 2. kvalifikācija
Svētdiena, 23. aprīlis
11:00 Treniņbraucieni
12:30 Pasaules RX Supercar 3. kvalifikācija
14:00 Pasaules RX Supercar 4. kvalifikācija
15:40 Rallijkrosa studija Lattelecom televīzijas kanālā Best4Sport TV
16:00 Tiešraides translācija Lattelecom televīzijas kanālā Best4Sport TV
17:00 Finālbraucieni