„DEWALT Grand Prix” otrajā sacensību dienā Biķernieku trasē Ziemeļeiropas zonas čempionāta (NEZ) dalībniekiem pievienojās Baltijas čempionāta braucēji. Lietu bija nomainījusi saule un sportisti varēja izbaudīt daudz lielākus ātrumus trasē. Noslēdzošos sacensību braucienus aizvadīja NEZ čempionāta dalībnieki un pirmā posma uzvaras tika sadalītas arī Baltijas un Latvijas čempionātā, ziņo BaTCC organizētāji.

Baltijas un Latvijas čempionātā saspringtas cīņas par uzvarām pirmajā posmā

Kā pirmā 30. aprīlī uz starta stājās Baltic Touring Car klase. Pirmajā braucienā Artūrs Batraks startēja no pole position un aizvadīja spraigu cīņu ar lietuvieti Egidiju Valeišu un tikai pēdējā līkumā pirms finiša taisnes izrāva pirmo vietu. Otrajā braucienā A.Batrakam otrā vieta, bet kopvērtējumā un savā klasē (BTC2) skaista uzvara – pirmā šajā klasē. Otrajā vietā kopvērtējumā un pirmajā savā klasē lietuvietis Eidmants Nekrosius (BGT), trešais kopvērtējumā un savā klasē pirmais Edvīns Maradosa (BTC1). Savās pirmajās sacensībās latvietis Pāvels Ščapovs pēc abiem braucieniem ierindojās 6. vietā un trešajā vietā BGT klasē.

Notikumiem bagāti tika aizvadīti Baltijas un Latvijas čempionāta Kumho Tyre Challenge klašu braucieni. S1600 klasē pārliecinošu sniegumu demonstrēja igaunis Stīvens Pūsts, kurš abos braucienos jau pirmajos metros pārliecinoši ieguva pārsvaru un varēja svinēt uzvaru 1. posmā. Kristaps Mietulis abos braucienos otrajā vietā, bet trešais Dmitrijs Savatējevs. Nervus uzvelkošas sacīkstes notika Nacionālajā klasē, kur caur adatas aci uzvaru izcīnīja Jānis Vanks, kurš pirmajā braucienā startēja no pēdējās vietas, tomēr viņam izdevās aizcīnīties līdz otrajai vietai, bet otrajā braucienā viss izdevās lieliski un tika izcīnīta uzvara. Otrajā vietā pirmajā posmā Garijs Rožkalns, trešais Aldis Fokrots. Neveiksmīgs pirmais posms izvērtās Gatim Drēviņam. Pirmajā braucienā, pēc sadursmes ar Jāni Vanku, nācās palikt trases malā elkoņa līkuma ārmalā. Otrajā brauciena pēdējā līkumā sportists pamatīgi izslīdēja, bet par laimi neaizskāra nevienu citu braucēju. Diemžēl pāris apļus vēlāk sportists nolēma pārtraukt sacensības un devās uz servisa parku.

Ziemeļeiropas zonas čempionāts ar sadursmēm un intrigu līdz finiša taisnei

Arī trešais NEZ Legend Car klases brauciens izvērtās aizraujošs. Latviešu līzjutēji tribīnēs un tiešraidē varēja sekot līdzi Mārtiņa Steinerta saspringtajai cīņai ar sacīkšu līderiem par otro vietu. Tikai pēdējā apļa pēdējos līkumos Steinerts pazaudēja otro pozīciju, braucienu noslēdzot ceturtajā vietā. Līderu grupā visa brauciena laikā turējās arī Uldis Timaks. Noslēdzošajā braucienā un arī pirmā posma kopvērtējumā uzvarēja soms Matias Hertens. M.Steinerts 1. posma kopvērtējumā izcīnīja 7. vietu, bet uzreiz aiz viņa – 8. vietā – Uldis Timaks. 10. vietā pirmo posmu noslēdza Jānis Horeliks, 14. vietā Henrijs Grūbe, 17. vietā Zigmārs Lapa, 20. vietā Valters Zviedris, 23. vietā Leons Osipovs.

Ziemeļeiropas zonas Porsche GT3 CUP sacensību otrās dienas braucienā uz starta no astoņām automašīnām devās septiņas. Pirmajās minūtēs katrs no braucējiem ieņēma savu pozīciju un nekādas cīņas par vietām nenotika līdz 10. minūtē kļūdu pieļāva otrās vietas ieguvējs Rope Rinne-Laturi, kad viņam nācās strauji bremzēt, tā rezultātā viņš izslīdēja no trases, bet par laimi spēja ātri noreaģēt un atgriezās trasē piektajā pozīcijā. Atlikušajā laikā Rinne ar savu meistarību, ātrumu un komandas biedra palīdzību tika atpakaļ līdz savai otrajai pozīcijai, bet līderi vairs noķert neizdevās. Līdz ar to pārliecinošu otro uzvaru izcīnija Jusi Kusiniemi, trešajā vietā šoreiz Raimo Niemi.

Sausajā Biķernieku trasē skaistas cīņas norisinājās NEZ V8 Thundercar klasē, kuri demonstrēja lielisku ātrumu un skaistas cīņas. Pirmie spraigie notikumi bija jau starta taisnē, kur viens otru aizķēra Toni Lahtenmaki un Anti Punkari, kuriem līdz ar to sacensības bija beigušās. Jau no paša sākuma Henrijam Tuomala veiksmīgi izdevās izvirzīties sacensību brauciena vadībā un tas viņam droši ļāva tikt līdz pat finišam un izcīnīt pirmo vietu. Otrajā pozīcijā vakardienas uzvarētājs Jari Nurminens, trešais arī otrajā sacensību dienā Ian Eriks Vadens. Latvietim Tomam Bērziņam šoreiz izdevās veiksmīgs starts. Vienā no trases posmiem Toms mazliet zaudēja kontroli, bet spēja ātri noreaģēt un veiksmīgi turpināja sacensības, tās noslēdzot devītajā pozīcijā. Jāpiemin, ka T.Bērziņš nāk no Dzintara apļa sacīkstēm, kur startēja ar VAZ automašīnu.

NEZ V1600 klase nebeidza pārsteigt arī otrajā sacensību dienā, jo finiša līniju spēja šķērsot vien divas automašīnas no sešām. No sākuma Mirellai Nurminenai-Mikonenai izdevās atrauties no pārējiem dalībniekiem un šķiet atlika tikai veiksmīgi tikt līdz finišam, lai svinētu uzvaru, bet pēdējā apļa beigās Nora Lahtenmaki jau bija panākusi līderi un izvērtās dramatiska cīņa, kurā tomēr pārāka izrādījās Mirella. Intriģējoša cīņa izvērtās arī par pārējām divām pozīcijām līdz brīdim, kad Eriks Sepanens gribēja veikt apdzīšanas manevru un neredzēja gandrīz blakus esošo Jāko Louhi un izveidojās sadursme, kā rezultātā abi sportisti izlidoja no trases. Un arī otrajā sacensību dienā savu automašīnu nespēja savaldīt Simone Vidas un izslīdēja no trases un ar iespaidīgu lēcienu pārlēca pāri drošības valnim trases pēdējā līkumā.

Arī sacensību otrajā dienā varēja vērot mazas izturības sacīkstes 45 minūšu garumā BMW Xtream CUP klases izpildījumā. Starts diezgan mierīgs, bet cīņa par pozīcijām bija jūtama visa brauciena laikā. Kopvērtējumā pēc trim braucieniem NEZ BMW Xtream CUP pārliecinoši labākais Andre Kīls, otrajā vietā Markus Grontāls/Timo Grontāls un trešais Krens Tunders.