Fernando Alonso turpina gatavoties Indianapolisas 500 jūdžu braucienam un pēdējās treniņu dienās pirms kvalifikācijas uzrādīja labus un stabilus rezultātus.

Cetrutdienas treniņos Alonso otro dienu pēc kārtas bija ceturtais ātrākais, bet ‘Ātrajā Piektdienā’, kur piloti gatavojas kvalifikācijai, spānis uzrādīja piekto labāko rezultātu. Fernando Alonso vidējais ātrums ātrākajā aplī sasniedza 231,827 jūdzes stundā, kamēr labākais rezultāts bija 233,116 jūdzes stundā un to uzrādīja francūzis Sebastians Burdē.

“Kad sēdi mašīnā, nevar nojaust vai brauc tās sešas jūdzes stundā ātrāk vai nē,” skaidroja Alonso par savu līdz šim visātrāko apli Indianapolisā.

Kvalifikācija pirms Indy500 risināsies šo sestdien un svētdien – sestdienas deviņi ātrākie piloti svētdien turpinās cīņu par pole, bet atlikušie 24 arī turpinās dalību svētdien, taču tikai, lai sadalītu starta pozīcijas no 10. līdz 33. Kvalifikācijas rezultāts tiek noteikts pēc vidējā ātruma četros sekojošos apļos.

Interesanti, ka starp ‘Ātrās Piektdienas’ pieciem ātrākajiem pilotiem četri bija bijušie F1 piloti: Sebastians Burdē (savulaik “Toro Rosso”), Takuma Sato (BAR, “Honda”), Huans Pablo Montoija (“Williams”, “McLaren”) un Fernando Alonso.

2 KOMENTĀRI