Reiņa Nitiša pērnās sezonas komandas boss un komandas biedrs Renē Minnihs turpmāk FIA World RX čempionātā startēs ar Petera Solberga “Citroen” DS3 mašīnu.

Minnihs šobrīd ir FIA pasaules salonauto čempionāta un FIA pasaules rallijkrosa čempionāta komandas “All-Inkl Munnich Motorsport”, kurš tai pat laikā arī turpina aktīvi startēt sacensībām.

Vācietis pirmo reizi Solberga DS3 testēja Hēljesas trasē Zviedrijā, un, lai arī sākotnēji nebija plānojis mašīnu iegādāties, pēc testiem viņa domas mainījušās.

“Es testēju mašīnu, un tā ir tik lieliska, ar to braukt ir viegli un ātri,” komentē Minnihs. “Pirms es to izmēģināju, man nebija doma to iegādāties, un es domāju, ka tā vienkārši būs laba pieredze. Es nedomāju, ka tā būs tik daudz labāka, lai es to iegādātos, bet jau ar pirmajiem metriem bija lieliski braukt ar to.”

Mašīna gan nav tā ar kuru divkārtējais Pasaules RX čempions Solbergs startēja iepriekšējos gados, bet otra “PSRX” komandas mašīna.

Renē Minnihs Latvijas RX, Foto: Edgars Beļakovs
Renē Minnihs Latvijas RX, Foto: Edgars Beļakovs

Kopš 2016. gada sākuma Minniha komanda ir attīstījusi savas “SEAT” Ibiza mašīnas, ar kurām sezonas lielāko daļu pērn aizvadīja arī Latvijas autosportists Reinis Nitišs.

Vācu braucējs arī stāsta: “Es nevēlos gaidīt piecus vai desmit gadus līdz mēs atrastu ideju, kā padarīt mašīnu ātrāku, es domāju, ka labākais veids ir sekot idejām no kāda cita, kā šajā gadījumā. Man patīk attīstīt mašīnas, un mēs turpināsim strādāt pie SEAT mašīnām, lai padarītu tās labākas un ātrākas.”

Otro reizi Minnihs pie DS3 stūres sēdās pirmdienā, kad Gardermoenā, Norvēģijā aizvadīja pēdējos testus pirms Lielbritānijas RX posma šajā nedēļā.

Minnihs, kurš ne reizi nav finišējis uz pjedestāla starptautiskās sacensībās uzsver, ka viņa mērķis ir iekļūt Eiropas RX posmu finālos: “Eiropas RX es ceru iekļūt finālos, un, iespējams, tikt uz kāda pjedestāla. Es neesmu Peters Solbergs, bet, ja es viņam aplī zaudēju pussekundi, tad ar to vajadzētu pietikt Eiropas RX fināliem.”

“Pasaules čempionātā pirmais solis ir punkti (Top16), bet vajadzētu pacīnīties par pusfināliem, un no turienes, ar veiksmes palīdzību, iespējams iekļūt finālā.”

Pirmajā Eiropas RX sezonas posmā Barselonā Minnihs finālbraucienu noslēdza 4. vietā.