Neraugoties uz “Honda” dzinēja problēmām, kas liedza Fernando Alonso sasniegt Indianapolisas 500 jūdžu brauciena finišu, spāņu braucējs ir pārliecināts, ka atgriezīsies un centīsies uzvarēt šajās sacensībās tuvāko gadu laikā.

Kad es atgriezīšos, būs daudz skaidrāks kā lietas notiek un kam jāveltī visvairāk uzmanības. Tā vairs nebūs pirmā reize, kad veicu restartus vai pitstopus, adaptēties būs vieglāk. Tā kā šogad neizdevās uzvarēt, tad jāturpina dzīties pretim šim sapnim,” norāda Alonso.

Protams, ir sarūgtinājums, ka neizdevās sasniegt finišu, bet šoreiz tas nebija iespējams. Tomēr esmu ļoti apmierināts ar šīm divām nedēļām. Uzzināju daudz jauna, mans mērķis bija izaicināt sevi un pierādīt sev, uz ko esmu spējīgs. Zinu, ka F1 mašīnā varu būt tikpat ātrs kā jebkurš, bet uz ko esmu spējīgs ar IndyCar mašīnu vēl nezināju. Ir patīkami, sajust konkurences garu.”

Alonso arī ir pārliecināts, ka, ja mašīnas nepiemeklētu problēmas, pēdējā aplī viņam, Raienam Hanteram-Rejam un Aleksandram Rosi būtu pusapļa pārsvars pār konkurentiem. Viņa izteikumiem pievienojies arī “McLaren” komandas vadītājs Zaks Brauns, norādot, ka izstāšanās esot bijis ļoti nepatīkams, bet ne pārsteidzošs mirklis. Alonso jau sacīkstēm esot pusē ziņojis, ka kaut kas neesot kā vajag, tomēr problēmas uz laiku esot pierimušas. “Skaidrs, ka viņš vēlas te atgriezties, tomēr mūsu primārais mērķis nākamgad ir uzvarēt Monako GP ar viņu pie stūres, tādēļ nezinu, vai atgriešanos varam gaidīt tik drīz.

3 KOMENTĀRI