“Sauber” F1 komanda un “Honda” dzinēju koncerns paziņojuši, ka nākamsezon nesadarbosies, neraugoties uz sākotnējām ziņām par abu pušu līgumu uz 2018. gadu.

Šobrīd “Sauber” izmanto “Ferrari” jaudas agregātus, kamēr viens no galvenajiem “Honda” klupšanas akmeņiem bija datu trūkums, jo viņu dzinējus šobrīd izmanto tikai “McLaren” komanda. Lēmums par savstarpējo sadarbību tika pieņemts aprīļa beigās, tomēr jau vairākas nedēļas tika runāts par iespējamo sadarbības šķelšanu.

Ļoti žēl, ka šobrīd jāpārtrauc plānotā sadarbība ar “Honda”. Lēmums pieņemts stratēģisku iemeslu dēļ, lai palīdzētu “Sauber” sasniegt maksimāli labus rezultātus. Vēlamies pateikties “Honda” par sadarbību un novēlam viņiem gaišu nākotni čempionātā,” norāda “Sauber” vadītājs Frederiks Vasūrs.

Tikmēr “Honda” pārstāvji situāciju komentējuši, norādot uz atšķirīgām nākotnes vīzijām, kas liegusi veikt pilnvērtīgu sagatavošanās procesu. “Pēc sanāksmes ar menedžmenta komandu nolēmām likt punktu projektam. Vēlamies pateikties “Sauber” par sadarbību un vēlam viņiem visu to labāko. Neraugoties uz šo situāciju, “Honda” saglabā savu entuziasmu motorsportā un turpinās pildīt savu lomu F1 čempionātā.”

“Sauber” komanda sola jau tuvākajā laikā paziņot par plāniem jaudas agregāta izvēlē uz nākamo gadu.