Pamatīgs skandāls izvērties starp “Haas” braucēju Kevinu Magnusenu un viņa šīs sezonas aizvietotāju pie “Renault” stūres Niko Hulkenbergu, kuriem par sacīkšu laikā notikušo kontaktu atšķiras redzējums.

Sacīkšu otrajā pusē Hulkenbergs ar daudz jaunākām riepām noķēra Magnusenu, tomēr, veicot apdzīšanas manevru, tika izstumts ārpus trases robežām, kā rezultātā radīja bojājumus “Renault” mašīnai, kā dēļ Hulkenbergs nesasniedza finišu.

https://www.youtube.com/watch?v=BBFN_vbJQ1k

Vaicāts par notikušo, Hulkenbergs nekautrējās izteikt savu viedokli: “Man jau atkal nācās iet un apsveikt viņu kā nesportiskāko braucēju visā čempionātā. Sacīkšu laikā viņš ir vienkārši rupjš.” Manevra dēļ Magnusens saņēma 5 sekunžu sodu, kas lika no 11. vietas atkāpties uz 13. vietu, kā arī saņemt 2 soda punktus (Magnusenam pēc Ungārijas GP kopā ir 7 soda punkti).

Nav nekas slikts aizstāvēt savu pozīciju agresīvā stilā, tomēr nedrīkst braucējus stumt sienā. Tas kādu trajektoriju viņš izvēlējās, izstumjot mani pašā ārmalā un vēl tālāk, tikai parāda, kāds kretīns viņš patiesībā ir! Skaidrs, ka par 5 sekunžu sodu viņš pārāk neuztrauksies. Ir jārunā ar Čārliju Vitingu!

Tikmēr savs sakāmais bija arī Magnusenam. Jau pašā sacīkšu startā, kad viņa komandas biedrs Romēns Grožāns nesadalīja trasi ar Hulkenbergu, Magnusens komandas radio paziņoja, ka šī būs netīra cīņa. Atbildot uz Hulkenberga apvainojumiem, Magnusens atbildēja ar pāris rupjībām.

https://www.youtube.com/watch?v=2kyml35XchQ

Viņu aizstāvēja “Haas” komandas vadītājs Gunters Steiners. “Niko iznīcināja Grožāna sacīkstes un tagad Kevins saņem sodu. Hulkenbergs vēl sev bērnišķīgajā stilā gāja pie tiesnešiem, lūdzot pēc nopietnāka soda.” Steiners norādīja, ka Magnusena manevrs esot bijusi normāla cīņa par pozīciju un nekādas robežas neesot pārkāptas.

Vai tas ir sportiski izsist Romēnu? Viņš (Hulkenbergs) ir lielībnieks un iebiedētājs, kurš izmanto situāciju sev par labu jau ilgāku laiku. Viņš ir ātrs braucējs, bet tā nedrīkst uzvesties. Viņš nav nekāds čempions un mums nav jārīkojas pēc viņa prāta,” atzīst Steiners.

1 KOMENTĀRS