Viens no nozīmīgākajiem personāžiem F1 braucēju tirgū uz nākamo sezonu Fernando Alonso paziņojis, ka ir gatavs pamest čempionātu, ja nākamsezon nespēs atrast vietu komandā, kas būtu gatava cīnīties par visaugstākajiem mērķiem.

Formula 1 joprojām ir mana prioritāte. Tā ir mana dzīve. Joprojām ceru uzvarēt čempionātu. Ja nespēšu atrast projektu, kas nākamgad cīnīsies par uzvarām, sākšu lūkoties citos virzienos. Tomēr lēmumu, iespējams, pieņemšu tikai novembrī vai decembrī, pirms tam izmēģināšu visas iespējas,” skaidro divkārtējais pasaules čempions.

Paralēli F1 pienākumiem, 36 gadus vecais Alonso šogad guva pirmo pieredzi arī IndyCar čempionātā. “Šogad devos arī uz Indianapolisu, kur guvu sajūtu, ka uzvara ir iespējama. kad biju iekāpis kokpitā un mehāniķi mani piesprādzēja, nodomāju, ka ir iespēja, ka ārā kāpšu jau kā uzvarētājs. Tā bija ļoti īpaša sajūta.

Tur valda pilnīgi atšķirīga kultūra un pieeja motorsportam – viss ir daudz atvērtāks, bet cilvēki draudzīgāki. Tiešām radās sajūtas, ka sports nešķiroja cilvēkus pēc nacionalitātes. Mēs visi bijām varoņi fanu acīs. Viņi atbalsta mūs visus un no visas sirds izbauda sacīkstes,” piebilst Alonso sarunā ar “CNN”.

Spāņu braucējs gan noraidīja iespējamību pāriet uz IndyCar pilnu sezonu jau nākamgad, tomēr neizslēdz šādu iespēju tālākā nākotnē. Alonso atzina, ka joprojām koncentrējas uz trešo čempiona titulu, tomēr ļoti vilinoši skan arī ideja par ‘Triple Crown’, kas sastāv no uzvaras Monako GP, Indy500 braucienā un Lemānas 24 stundu sacīkstēs. Pagaidām Alonso izpildījis darba pirmo trešdaļu.

2 KOMENTĀRI