Kamēr FIA pasaules rallijkrosa čempionātā vēl ir pārtraukums līdz posmam Francijā nākamajā nedēļas nogalē, izmantojām izdevību aprunāties ar “EKS” komandas braucēju Reini Nitišu.

Pirmajā sezonas daļā izskatījāties krietni labāki, kas notika?
Jā, noteikti pirmā sezonas puse bija labāka, īpaši pirmie posmi, un otrajā sacīkstē vispār “Audi” komanda iebrauca finālā, un tad likās, ka viss būs baigi labi, bet pēc tam kaut kā dažas sacīkstes pats ļoti ātri atguvu to konfidencialitāti, un sapratu, ka varbūt tagad var gāzt. Tad nesanāca kā gribētos, bet ja runājam par pēdējām sacīkstēm, tad pēdējās divās tehniski defekti, kas neļāva iekļūt pusfinālā. Kanādā divi braucieni finišēti, bet pēdējā vietā, un Zviedrijā viens brauciens bez finiša. Kanādā ātrums bija labs un visas trīs mašīnas bija stipri līdzīgākas, jo pirms tam nevarēju īsti tikt līdzi komandas biedriem ar, varētu teikt, tehnisko nodrošinājumu, bet pats turpinu cīnīties un mums vēl ir četri posmi palikuši.

Pēdējās sacīkstēs “Volkswagen” braucēji ir palikuši nepārspēti, kas jums pietrūkst lai noķertu viņus?
Es domāju, ka viss kopā – gan mašīnas, gan komanda, gan testi – visa kopējā paciņa. Tur nav tā ka pietrūkst tikai motora jauda vai vēl kaut kas. Mēs zinām, ka “Volkswagen” ir atnācis ar pilnu pasaules rallija automašīnu un inženieriem visiem datiem un citām lietām. Šobrīd neviens netiek viņiem līdzi, ne tikai “Audi”. Tā ir komanda, kura ir uzlikusi jaunu latiņu, kas, man liekas, nenāk par labu sportam.

Ko tu sagaidi no atlikušajiem četriem posmiem?
Francija būs interesanta, un, protams, Rīga tuvojās, kas ir viens no svarīgākajiem posmiem visā sezonā, kaut gan viens no 12, kam man ir jāiet cauri. Es domāju, ka mums ir labas izredzes parādīt sevi, jo it īpaši jau uz Kanādu bija uzlabojumi tehnikai, automašīnām un Rīgā arī izbraucām testus, tā kā es iešu ārā, un darīšu visu, ko es varu izdarīt.

Jau nākamajā nedēļas nogalē World RX čempionāts turpināsies ar sacīkstēm Loekā, Francijā, bet pēc trīs nedēļām Neste World RX of Latvia posms, Biķernieku trasē, Rīgā. Jāpiemin, ka F1.LV portālā no Latvijas RX sacīkstēm būs lasāmas teksta tiešraides, kā arī jaunākās ziņas un fotogalerijas.