Itālijas GP pole position noskaidrošana ieilgusi slapjo laika apstākļu dēļ, kas izraisīja Romēna Grožāna avāriju starta – finiša taisnes galā. Sesija tika apturēta, gaidot lietus beigšanos.

Pirmā sesija sākās ļoti slapjā trasē, atgādinot trešo treniņbraucienu laika apstākļus. Braucēji devās trasēs jau pirmajās minūtēs, baidoties, ka apstākļi paliks vēl nepiemērotāki. Valteri Botass pieļāva kļūdu savā lidojošajā aplī, tomēr bija starp deviņiem braucējiem, kas paguva veikt savu apļa laiku pirms sesija tika uz ilgāku laiku apturēta pēc Romēna Grožāna avārijas.

Pamatīgas korekcijas starta vietu sadalījumā ieviesuši sodi par jaudas agregāta komponenšu maiņām. Tā kā Monca ar garajām taisnēm ir lieliski piemērota apdzīšanai, vairākas vienības nolēmušas negaidīt kritisko mirkli un sodu saņemt jau Itālijā. “Renault” braucēji Hulkenbergs un Palmers, kā arī Karloss Saincs veica MGU-H komponentes maiņu (+10 starta vietas), bet Palmeram vēl 5 starta vietu sods par turbokompresora maiņu. Dzinēja un turbokompresora maiņas nodrošinājušas Verstapena (+20 vietas), Rikjardo (+25 vietas) un Alonso (+35 vietas) startēšanu no beigām.

3 KOMENTĀRI